Ευρείες παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο και υποδομές από τις Τεχνικές Υπηρεσίες

Τα έργα εστιάζονται σε αυτή τη φάση στην πόλη της Κέρκυρας και σε περιαστικές περιοχές, αφορούν κυρίως σε ασφαλτοστρώσεις και επούλωση λάκκων, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν και διευρυνθούν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, και ολοκληρώθηκε στο συντομότατο χρονικό διάστημα των μόλις τριών ημερών, παρέμβαση στην οδό Λίνου Κογεβίνα. Το έργο έγινε στα πλαίσια της συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ περιλαμβάνεται σε σειρά άλλων δρόμων και οδών όπου έχει μελετηθεί και προγραμματιστεί να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά την συντήρηση και ασφαλτόστρωση της οδού Λίνου Κογεβίνα, και σε συνεργασία μεταξύ Τεχνικών Υπηρεσιών και ΔΕΥΑΚ, η τελευταία προχώρησε πρωτίστως σε αντικατάσταση τμήματος του παλιού, φθαρμένου και κακοσυντηρημένου δικτύου ύδρευσης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νίκος Καλόγερος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Έτσι, μετά και την ολοκλήρωση της παρέμβασης στον τομέα της ύδρευσης αλλά και την ολοκλήρωση του έργου συντήρησης και ασφαλτόστρωσης της οδού, δεν θα χρειαστεί να σκαφτεί και πάλι ο δρόμος, φαινόμενο το οποίο συναντάται δυστυχώς συχνά και στο νησί μας.

Είναι σημαντικό πιστεύω το ότι ξεκινήσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις σε δρόμους που επί πολλά χρόνια έχουν μείνει ασυντήρητοι και δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση.»

Παρεμβάσεις συντήρησης ωστόσο έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται και σε άλλους δρόμους και οδούς του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ιδιαίτερα στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, τμηματικές επουλώσεις λάκκων πραγματοποιήθηκαν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Σταματίου Δεσύλα, στην πλατεία Σανρόκο, στην Πολυχρονίου Κωνσταντά και στην Μεθοδίου με Κολοκοτρώνη.

Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, σημαντική ήταν η συμβολή της Τροχαίας Κέρκυρας την οποία και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για την συνεργασία.

Παρεμβάσεις σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε ότι η κατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου είναι ιδιαίτερα άσχημη με προβλήματα τα οποία χρονίζουν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλα που απαιτούν γενναίες χρηματοδοτήσεις.

Στα πλαίσια υπαρχουσών μελετών και εργολαβιών γίνεται προσπάθεια και ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ευρύτατου πλέγματος παρεμβάσεων σε όλο το οδικό δίκτυο προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλόγερος, «παρεμβάσεις θα γίνουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, οικονομικών και ουσιαστικών, σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες. Αξιοποιούμε κάθε μελέτη και χρηματοδότηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για το σκοπό αυτό και παράλληλα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στο δημοτικό οδικό μας δίκτυο.

Τεχνικό έργο για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

Σημαντικό τεχνικό έργο, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, πραγματοποιείται στην οδό Μεγαλομάτας, αρχής γενομένης στην συμβολή με την οδό Επτανήσου. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνεται σε αυτό της δημοτικής οδοποιίας Δημοτικών Ενοτήτων Κερκυραίων και Φαιάκων, χρηματοδοτείται από τις ΣΑΤΑ και έχει προϋπολογισμό 156.500.00 ευρώ.

Περιλαμβάνει κατασκευή στραγγιστικού δικτύου απορροής υπόγειων και υπέργειων υδάτων με ειδικό τεχνικό έργο καθώς επίσης και εξυγίανση του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωσή του.

Λύση για τις σπασμένες σχάρες στην κάτω Πλατεία

Παρέμβαση ξεκίνησαν με αυτεπιστασία οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και στο πάρκινγκ της κάτω Πλατείας με στόχο να λυθεί το πρόβλημα με τις σπασμένες σχάρες που βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου κρίκετ. Όπως είναι γνωστό, πολλές σχάρες είχαν καταστραφεί ή απομακρυνθεί και η επικινδυνότητα για τραυματισμούς ήταν μεγάλη.

Οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθημερινότητας του Δήμου, αρχικά καθάρισαν τα ρύθρα, ενώ προχώρησαν και σε συντήρηση των σχαρών οι οποίες σταδιακά επανατοποθετούνται. Παράλληλα, προκειμένου να μην καταστραφούν εκ νέου οι σχάρες από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στην περιοχή, τοποθετούνται ειδικά προστατευτικά.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος «Νομίζω ότι το ενδιαφέρον είναι κλειδί για να μπορέσουν να προχωρήσουν ορισμένα πράγματα και να βελτιωθούν κακώς κείμενα. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει και δείχνει αυτό το ενδιαφέρον και προχωρά σε πλήθος παρεμβάσεων καθημερινά, προκειμένου να διορθώσει και να βελτιώσει παθογένειες και προβλήματα του παρελθόντος.»

Πηγή: corfupress.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις