Β. Νουλέζας: «Ο χαρακτηρισμός "Δράκος του Κάβου" είναι υπερβολικός»

Ο δικηγόρος του «Δράκου του Κάβου», Βασίλης Νουλέζας, αφού συνάντησε και συνομίλησε με τον εντολέα του στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου ο Δημήτρης Ασπιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος, δήλωσε πως πιθανότατα ο πελάτης του πάσχει από ψυχικά προβλήματα και χρήζει εισαγωγής σε Ψυχιατρική Κλινική. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο χαρακτηρισμός που του έχει αποδοθεί είναι άδικος και υπερβολικός.

Η δήλωση του δικηγόρου-ποινικολόγου, Βασίλη Νουλέζα: 

«Ο κρατούμενος και εντολέας μου, Δημήτρης Ασπιώτης, αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και χρόνια τοξικοεξάρτηση. Έχει πολλαπλά τραύματα και συντριπτικά κατάγματα από την πτώση του. Άμεση προτεραιότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η υγεία του. Θα ζητήσω να απολογηθεί μετά την επέμβαση. Έτσι υποφέροντας είναι βάναυσο, δεν είναι σε θέση νομίζω. Ώστε να συλλέξω, να συγκεντρώσω τα απαραίτητα στοιχεία για την υπεράσπιση του. Ώστε να αποδειχθεί ότι δεν τέλεσε τις κατηγορούμενος πράξεις με δόλο. Είναι άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική ώστε να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Ο χαρακτηρισμός "Ο Δράκος του Κάβου" είναι άδικος και υπερβολικός. Δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση να πεταχτεί εκδικητικά για να ικανοποιηθεί ο βρετανικός σκανδαλοθηρικός Τύπος στην φυλακή να σαπίσει. Έχει εκτίσει την ποινή του και απολύθηκε νόμιμα κατ Άρθρο 105ΠΚ. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του σωφρονιστικού πολιτισμού μας. Θα ζητήσω πριν την απολογία του από την κ. Ανακρίτρια Κέρκυρας οπωσδήποτε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να αποδειχθεί ότι είναι άτομο ελαττωμένου καταλογισμού. Ενδεχομένως χρήζει εισαγωγής σε Ψυχιατρικό Κατάστημα για παρακολούθηση και ίαση.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Με την καταγγέλλουσα είχε αποδεδειγμένα στενή φιλική κοινωνική συναναστροφή, υπήρξε συναινετική ερωτική συνεύρεση. Κανένας βιασμός. Δεν αντιστάθηκε ή αντιτάχθηκε η παρούσα. Δεν άσκησε ο Δ.Α. κατηγορηματικά σωματική βία ή απειλή ώστε να την εξαναγκάσει παρά την θέληση της σε εξώγαμη συνουσία. Αυτός ο αυτοτελής ισχυρισμός θα αποδειχθεί από την Ιατροδικαστική έκθεση. Θα ζητήσουμε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση τους. Δεν είναι σωστό να τον καταδικάζουμε προκαταβολικά ή να τον ισοπεδώνουμε ως άνθρωπο. Το ποινικό παρελθόν του δυστυχώς τον στιγμάτισε και τον καταδιώκει».

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν 8 ημέρες στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση γα τον εντοπισμό και την σύλληψη του επονομαζόμενου «δράκου του Κάβου» τον οποίο καταζητούσε η αστυνομία μετά τις καταγγελίες για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 34χρονης. Κατά την επιχείρηση στην προσπάθεια του να διαφύγει από τους αστυνομικούς έκανε το salto mortale πέφτοντας σε χαράδρα 200 μέτρων, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση και στο ισχίο.

Σήμερα ο Δημήτρης Ασπιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις