Η Κασσιόπη μεταμορφώνεται: Ξεκίνησε η κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων

Δικαστικές περιπέτειες , αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις βάλτωσαν τα σχέδια των επενδυτών όπως έχει συμβεί σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις ανάπτυξης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η Κασσιόπη όμως κόβει το νήμα των μεγάλων επενδύσεων αφού ήδη μπήκαν μπουλντόζες στην έκταση που πρόκειται να αξιοποιηθεί.

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων

Με μια λιτή ανακοίνωση η εταιρία ενημερώνει ότι ξεκίνησε η προεργασία για την υλοποίηση του project , με την κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων από ειδικά συνεργεία. « Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας για το έργο της Κασσιόπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας , ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου» δήλωσε ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director Head of W. Balkans, Greece & Cyprus της NCH Capital.

Μακέτα από το έργο στην Κασσιόπη

Θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίες
Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και κατά τη λειτουργία του τουριστικού χωριού. Οι επενδυτές επιθυμούν ,όπως επισημαίνουν, να εντάξουν την Κέρκυρα στον διεθνή τουριστικό χάρτη με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε «βαριά» πορτοφόλια.

Στην έκταση θα κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο 90 δωματίων ενώ έχουν σχεδιαστεί επίσης πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και μαρίνα 60 θέσεων . Στόχος είναι η δημιουργία ενός “πράσινου έργου”, ενός πρότυπου τουριστικού θέρετρου, με περιορισμένη δόμηση και βιοκλιματική κατασκευή, που εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον και το αναδεικνύει.

Εντυπωσιακό σχέδιο του έργου

Η προκήρυξη του διαγωνισμού ξεκίνησε στα τέλη του 2012 αλλά ουσιαστικά οι σχετικές υπογραφές και έναρξη των διαδικασιών δρομολογήθηκαν τον Ιούλιο του 2014. Στη συνέχεια οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων οδήγησαν κατ’ επανάληψη την επένδυση στα δικαστήρια , ωστόσο σύμφωνα με τους επενδυτές , η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας έχει κατανοήσει τα οφέλη του έργου.

Ελεύθερη πρόσβαση σε παραλία και δάσος

Με βάση τον σχεδιασμό, η δόμηση θα φτάσει το 7% του συνόλου της έκτασης , με περιορισμένη κίνηση ρυπογόνων οχημάτων και χρήση ηλεκτρικών , ενώ έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στο δάσος, αλλά και για περίπατο στα μονοπάτια σε όλους του πολίτες που το επιθυμούν. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρονικό ορίζοντα 5 περίπου ετών, σε δυο κατασκευαστικές φάσεις. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και η επόμενη φάση σε επιπλέον τρία καθώς σκοπός της εταιρίας είναι τους καλοκαιρινούς μήνες οι εργασίες να εξελίσσονται σε χαμηλούς ρυθμούς ή και να διακόπτονται αν χρειάζεται, ώστε να μην διαταράσσεται η τουριστική περίοδος. Η NCH Capital έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε βραβεία υγείας και ασφάλειας στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου