Παντελής Αμούργης: Ο Δήμος Σάμης ειναι παρών στον Έβρο

Ο Δήμος Σάμης με ανακοίνωση του Παντελή Αμούργη τονίζει πως στέκεται δίπλα στους κατοίκους του νομού Έβρου και να εκφράζει δημοσίως την αλληλεγγύη του και την πρόθεσή του να συμπράξει όπου χρειαστεί αν αυτό είναι στο μέτρο του δυνατού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παντελή Αμούργη:

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η χώρα μας ταλανίζεται από το ακανθώδες μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει κανέναν μας ασυγκίνητο. Τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας μας βάλλονται.

Και βάλλονται όχι από τους συνανθρώπους μας μετανάστες είτε είναι παράτυποι είτε είναι πρόσφυγες, αλλά βάλλεται από τη γείτονα χώρα Τουρκία, η οποία ουσιαστικά έχει ξεκινήσει έναν αδίστακτο πόλεμο με όπλα τους ίδιους τους ανθρώπους.

Ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο ουδεμία αθώα ψυχή δύναται να πολεμήσει. Πώς τολμά κανείς να χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης τις ανθρώπινες υπάρξεις, τη φτώχεια, τη δυστυχία ή το κυριότερο και το χειρότερο παράλληλα: ανήλικα (παιδιά) ασυνόδευτα ή μη που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους στη ζωή, διότι ο δρόμος που διάλεξαν δεν μπορεί να τους βγάλει πουθενά.

Η Ελλάδα οφείλει να ζητήσει άμεσα περισσότερη βοήθεια από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τώρα θα φανεί η αλληλεγγύη και η σύμπνοια της πολίτικης ένωσης απέναντι στη μεγάλη πρόκληση της ανθρωπότητας, που δεν είναι άλλη από την ίδια την ανθρωπότητα και την ανθρωπιά. Από την άλλη η χώρα μας πρέπει να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα, να υπεραμυνθεί των συνόρων της και να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα ξέφραγο οικόπεδο, όπου ο καθένας μπορεί  να κάνει ό,τι θέλει και να το χρησιμοποιεί όπως θέλει.

Αποθήκη ψυχών πρέπει να γίνει ολόκληρη η Ευρώπη και όχι μόνο μία μικρή  χώρα των 10 εκατομμυρίων, που και η ίδια καλά – καλά δεν έχει να θρέψει τους κατοίκους της, οι οποίοι διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας στη μεγάλη πλειονότητά τους.

Η Κεφαλονιά και ο δήμος Σάμης πρέπει να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του νομού Έβρου και να εκφράσει δημοσίως την αλληλεγγύη της και την πρόθεσή της να συμπράξει ‘όπου χρειαστεί αν αυτό είναι στο μέτρο του δυνατού.

Το ότι το νησί μας ανήκει στο Ιόνιο πέλαγος δε σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε ως διαχωριστικό πέπλο την ηπειρωτική Ελλάδα και να μη μας νοιάζει τι γένεται στο άλλο άκρο της χώρας.

Η θάλασσα επικοινωνεί και ακούει. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, όπως και όλος ο Δήμος Σάμης, αλλά και τα νησιά μας, πρέπει να βροντοφωνάξουν με θέρμη «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στους συμπολίτες και συμπατριώτες μας και να ενθαρρύνουν κάθε ηθικό και νόμιμο μέσο προστασίας αφενός των Ελλήνων και αφετέρου όσων συνανθρώπων χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

Παντελής Αμούργης,

Επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δημ. σύμβουλος στον δήμο Σάμης

Πηγή: www.inkefalonia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις