Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου συγχαίρει και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους ακρίτες , καθώς και τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας που υπερασπίζονται τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της χώρας, στο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Υποκλινόμαστε με σεβασμό επιδεικνύοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους. Στεκόμαστε ηθικά και υλικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  κοντά τους και καλούμε την κυβέρνηση να παράσχει κάθε μέσο και διευκόλυνση στο δύσκολο έργο τους.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν, που χρησιμοποιεί και ωθεί καθημερινώς διογκούμενα κύματα προσφύγων και μεταναστών που γίνονται έρμαια διακινητών, αλλά και κυβερνήσεων, δεν θα περάσουν. Απαιτούμε να σταματήσει η διαπόμπευση και ο εξευτελισμός ταλαιπωρημένων ανθρώπινων ψυχών που, στην απέλπιδα προσπάθειά τους για αναζήτηση καλύτερης τύχης, χρησιμοποιούνται σαν πιόνια στην πολιτική σκακιέρα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιβάλλεται να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν τον Τούρκικο επεκτατισμό και τις πρακτικές Ερντογάν.

Η λύση για το λαό μας είναι να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ (Κανονισμοί του Δουβλίνου, Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, που έτσι κι αλλιώς έχει καταστεί ανενεργή), για να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες  και μετανάστες από νησιά και σύνορα." ανέφερε στο Ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβουλίο Ληξουρίου για το προσφυγικό.

Πηγή: inkefalonia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις