Εργαζόμενοι Γ.Ν.Κ: Να ανοίξει η ΜΕΘ και όλες οι υπηρεσίες υγείας εν’ όψει κορονοϊού

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό, αλλά και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ έστειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αργοστολίου αναφορικά με την ΜΕΘ, αλλά και όλων των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου.

Η επιστολή αναφέρει:

Κε Διοικητά, ζητάμε να προβείτε στην άμεση αντιμετώπιση των παρακάτω ζητημάτων:

• Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που υπολείπονται κατά 50%.

• Άνοιγμα της ΜΕΘ και όλων των υπηρεσιών υγείας για την κάλυψη των πάγιων αναγκών και εν’ όψει της δυνάμενης επικινδυνότητας, που προβάλλεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

• Λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στην πτέρυγα “Βεργωτή”, όπως προβλέπεται από τον οργανισμό του Γ.Ν.Κ., ώστε οι ψυχικά ασθενείς να νοσηλεύονται σε ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο και όχι στην Παθολογική Κλινική, στην οποία έχουν προκύψει περιστατικά αυτοκτονίας ψυχικά ασθενών.

• Κρίσεις Προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων (ή τουλάχιστον οι αναθέσεις τους να γίνονται) σύμφωνα με τα άρθρα 84-86 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), το υπ’αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.47/2306/οικ.17520, 29-5-2007 και το άρθρο 29 του νόμου 4369/27-2-2016.

Πηγή: inkefalonia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις