Κλειστό γυμναστήριο-Πολύκεντρο: Προχωρούν οι διαδικασίες αποπεράτωσης των έργων

Στο στάδιο της υλοποίησης θα βρεθούν σύντομα δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή της Ζαχάρως, που για σημαντικό χρονικό διάστημα βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Ζαχάρως καθώς και το Πολύκεντρο, για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες αποπεράτωσης προκειμένου τα έργα να αποδοθούν σύντομα στους κατοίκους της περιοχής.

Αρχικά όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο του οποίου η ανέγερση ξεκίνησε το 2002, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Για το συγκεκριμένο έργο που βρίσκεται σε έκταση 15 περίπου στρεμμάτων, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης και απέναντι από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζαχάρως, είχε στο παρελθόν παρατηρηθεί εμπλοκή με την εργολαβία, η οποία από την προηγούμενη Δ.Α. είχε αποδοθεί στη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, έγιναν συνεχείς παρεμβάσεις σε συνεργασία με την Τ.Υ. του υπουργείου Εσωτερικών και τον Γ.Γ. κ. Μ. Σταυριανουδάκη, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να δημοπρατηθεί το έργο, κάτι που πρόκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική χρηματοδότηση για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου, έγινε στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας».

Το Πολύκεντρο

Εξάλλου ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή χαρακτηρίζεται το Πολύκεντρο του δήμου Ζαχάρως, όπου παλαιότερα στεγάζονταν οι αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας.

Το εν λόγω έργο προϋπ. 1.250.000 ευρώ είχε δημοπρατηθεί στις αρχές του περασμένου έτους με τίτλο «διαμόρφωση κτιρίου αποθηκών έναντι Γυμνασίου και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου», αλλά σύμφωνα με το δήμαρχο Ζαχάρως έχει μπλοκάρει λόγω ενστάσεων γύρω από την υλοποίησή του.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουν άμεσα τα έργα του κλειστού γυμναστηρίου και της ανάπλασης του Πολύκεντρου Ζαχάρως, με την τήρηση όμως της νόμιμης διαδικασίας» τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Το Πολύκεντρο θα περιέχει, σύγχρονη Βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, αίθουσα Νέων Τεχνολογιών, αίθουσα Κινηματογράφου, μουσικής και νέας οπτικοακουστικής τεχνολογίας, αίθουσα Χορού και Γυμναστικής, αίθουσα Ψυχαγωγίας, γραφείο Διασύνδεσης και ενημέρωσης, βοηθητικούς χώρους, σύγχρονη κατασκευή εξωτερικών όψεων, φιλική προς το περιβάλλον. Περιλαμβάνει επίσης περιβάλλον χώρος περιπάτου, πρασίνου και ψυχαγωγίας.

Πηγή: protinews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις