Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου

“Θα βρούμε την ηρεμία μας, σιγά σιγά”, λέει αποκλειστικά στην kedenews.gr ο πατέρας του 14χρονου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι Βούλγαροι για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου αγοριού στον Πύργο.

Οι κατηγορούμενοι έφτασαν με το συμβατικό όχημα της Ασφάλειας Πύργου στις εννέα το πρωί και μια ώρα αργότερα πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή. Λίγο μετά τις 12 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη μια και τέταρτο αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος των κατηγορουμένων Κωνσταντίνου Κότσιφα στην kedenews.gr τόνισε πως “θεωρούμε πως τα στοιχεία που είχαν οι αρχές, δεν ήταν τέτοια ώστε να τους προφυλακίσουν. Ίσως να επηρεάστηκαν από τα ΜΜΕ.”.

Σε δηλώσεις του στην kedenews.gr, ο πατέρας του 14χρονου Γρηγόρη ανέφερε πως “είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη. Την περιμέναμε, ακόμη όμως δεν έχουμε ηρεμήσει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σαν οικογένεια για να έρθει η ηρεμία”. Παρόντες στο δικαστικό Μέγαρο Πύργου ήταν από νωρίς το πρωί ο πατέρας και η μητέρα του 14χρονου μαζί με τον συνήγορο τους καθώς ήθελαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέλφια, βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς έπειτα από καταγγελία του 14χρονου Γρήγορη. Σύμφωνα με αυτή, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, προσπάθησαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα τους, ένα μαύρο βαν, δήθεν με εντολή της ίδιας της μητέρας του. Ο μαθητής, που πήγαινε στο μάθημα των αγγλικών, έτρεξε αμέσως προς το φροντιστήριο, ενημέρωσε την δασκάλα του και αυτή με την σειρά της ενημέρωσε την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό: Στον ανακριτή Πύργου οι δύο συλληφθέντες για την απόπειρα αρπαγής 14χρονου