Επιστρέφουν τα Ανθεστήρια

Ανθεστήρια: Ο Δήμος Πηνειού μπορεί να γίνει ένα διαρκές και μόνιμο Πολιτιστικό εργαλείο για την Ηλεία. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου όπως  είπε προ ημερών σε εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο.

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Πηνειού μπορεί να απλώσει τις πολιτιστικές του  δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε αρκετά σημεία. Αν η τοπική κοινωνία επενδύσει σε αυτή την προοπτική, αυτό το πολιτιστικό προτέρημα μπορεί να μετατραπεί σε τουριστικό ρεύμα.  Απλό παράδειγμα τα Ανθεστήρια, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες επαναφέρει η δημοτική αρχή του Ανδρέα Μαρίνου.

Στο τέλος κάθε Μαΐου επί πολλά χρόνια η γιορτή αυτή ήταν πόλος έλξης πλήθους κόσμου από όλον τον Κάμπο κι ευρύτερα. Το έθιμο της διοργάνωσης σταμάτησε για μερικά χρόνια, επανήλθε επί δημαρχίας Κώστα Λούρμπα , στη συνέχεια σταμάτησε αλλά φέτος ξεκινούν πάλι.

Στη Γαστούνη το Βαρθολομιό και το Τραγανό θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των Ανθεστηρίων. Το Φεβρουάριο σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και οι συνεργάτες του θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή των Ανθεστηρίων.

Τα τελευταία Ανθεστήρια, είχαν εμπλουτιστεί με πολλές παράλληλες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις: λειτουργούσε Ανοικτό Εργαστήρι Ζωγραφικής καθώς και Έκθεση Κεραμικής, όπου προβαλλόταν η τέχνη των κατοίκων της περιοχής.

Η όλη εκδήλωση συνοδευόταν από ατέλειωτα τραγούδια και λαϊκό γλέντι. Ωστόσο, δεν έλειπαν και επιμορφωτικές δράσεις, όπως λ.χ. η Ημερίδα για το Λαϊκό Πολιτισμό, μια καταπληκτική ιδέα που πρέπει να εμπλουτιστεί και να γίνει θεσμός μαζί με τα Ανθεστήρια. Τέλος την αλυσίδα των εκδηλώσεων έκλεινε η μεγάλη Παρέλαση των Ανθεστηρίων που συνοδευόταν από ανθοδρομία και ποδηλατοδρομία.

Πηγή: patrisnews.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις