Ίδρυση Ιατρείου Προληπτικής Προγνωστικής Ογκολογίας

-Ίδρυση Ιατρείου Προληπτικής Προγνωστικής Ογκολογίας

-Επικεφαλής ο παθολόγος –ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος

-Σχεδιάζεται και η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο δήμο Πηνειού

Ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Μαρίνου.

Ο δήμαρχος Πηνειού με απόλυτο σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Υγεία του κοινωνικού συνόλου, ανακοίνωσε την ίδρυση στο Δήμο Πηνειού Ιατρείου Προληπτικής Προγνωστικής Ογκολογίας στο οποίο επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας , παθολόγος –ογκολόγος κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος.

Το Ιατρείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το αμέσως επόμενο διάστημα και θα αγκαλιάζει όχι μόνο τους δημότες του δήμου Πηνειού αφού όπως τονίζει ο δήμαρχος «η θεραπεία δεν έχει σύνορα»

Οι σωτήριες δράσεις του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου που εντάσσονται στην Κοινωνική πολιτική του Δήμου Πηνειού, περιλαμβάνουν επίσης την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου στο οποίο θα συμμετέχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι και θα προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες εκείνους που για συγκεκριμένους λόγους δεν έχουν πρόσβαση στους δημόσιους φορείς υγείας.

Ο Δήμος Πηνειού με τέτοιες σωτήριες δράσεις δίνει προς όλους γόνιμες και εποικοδομητικές απαντήσεις.

Δήλωση Δημάρχου

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ιατρού Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλου και του αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, ιατρού Γιώργου Παναγούλια ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την παρουσία τους και δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τον πρόδρομο της ογκολογίας στη Δυτική Ελλάδα , τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας, τον παθολόγο-ογκολόγο κ. Παναγιώτη Γκινόπουλο. Τον ευχαριστώ για την προθυμία που επέδειξε στον σχεδιασμό που κάνει ο Δήμος Πηνειού για το θέμα της προληπτικής ογκολογίας.

Ο κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος θα οργανώσει το Ιατρείο της Προληπτικής Προγνωστικής Ογκολογίας που ιδρύει ο Δήμος Πηνειού. Στο Ιατρείο θα φιλοξενούμε συνανθρώπους μας και από άλλους δήμους γιατί η πρόληψη και η θεραπεία δεν έχουν σύνορα.

Κοινωνικό Ιατρείο

Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία: «Ευχαριστώ και τους δύο φίλους μου, τους γιατρούς τον Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο και τον Γιώργο Παναγούλια, οι οποίοι προωθούν και το θέμα του Κοινωνικού Ιατρείου. Πρόκειται για Κοινωνική υπηρεσία που θα βοηθήσει πολλούς συνδημότες μας που δεν έχουν πρόσβαση στους δημόσιους φορείς υγείας.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στην Υγεία των συνανθρώπων μας με καινοτόμες και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες και με γόνιμες δράσεις υπηρετεί το υπέρτατο αγαθό του λαού μας. Έχουμε κάνει έναν αρχικό σχεδιασμό και ακολουθεί συζήτηση και σχεδιασμός των επιμέρους ζητημάτων, με πρόσωπα φερέγγυα, αρμόδια και εκλεκτά που τιμήθηκαν από τον λαό του Δήμου μας για να προσφέρουν στην Υγεία των συνανθρώπων μας».

Ιατρείο Προληπτικής Προγνωστικής Ογκολογίας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας, κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο «που υιοθέτησαν το τεράστιο κομμάτι της πρόληψης, πρόγνωσης, πρώιμης διάγνωσης στον τομέα της ογκολογίας»

Ο κ. Γκινόπουλος δήλωσε έτοιμος να το επισκέπτεται -κατ΄αρχήν- μία φορά την εβδομάδα με σκοπό την πρόληψη, την πρόγνωση και την πρώιμη διάγνωση, καθώς και την κλινική παρακολούθηση ασθενών αν χρειαστεί. «Εφόσον κριθεί απαραίτητο, το Ιατρείο θα λειτουργεί και δύο φορές την εβδομάδα με επιπλέον ιατρούς από την Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας», δήλωσε.

Η ουσία στη μάχη κατά του καρκίνου και την ποιότητα ζωής του ασθενούς είναι στην πρόληψη, πρόγνωση, πρώιμη διάγνωση τόνισε ακόμη ο κ Γκινόπουλος , τα αποτελέσματα της οποίας, ωστόσο, είναι ορατά μετά από περίπου 8 έως 10 χρόνια. Για τον λόγο αυτό, επειδή, δηλαδή, δεν υπάρχου άμεσα απτά αποτελέσματα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η εξουσία πολύ δύσκολα υιοθετεί προγράμματα πρόληψης, πρόγνωσης».

Η συχνότητα του καρκίνου στον Κάμπο

Ο αναπληρωτής δήμαρχος και ιατρός καρδιολόγος Γιώργος Παναγούλιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Παναγιώτης Γκινόπουλος είναι εξαίρετος ιατρός που έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής στο Νοσοκομείο στην Πάτρα αλλά και τον Πύργο. Πιστεύω πως θα βοηθήσει τα μέγιστα και σε ένα άλλο τομέα, την πρόληψη αφού είναι και πρόεδρος της ανάλογης εταιρείας. Σας θυμίζω ότι ο καρκίνος μετά τα καρδιαγγειακά είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ενώ στον Κάμπο η συχνότητα των καρκίνων είναι αυξημένη. Οι συνδημότες μας με την ίδρυση του Ιατρείου θα έχουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Όπως μεγάλη θα είναι η βοήθεια και με την ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου στο οποίο θα συνεργάζονται ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων».

Πρόσκληση στους ιατρούς

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ιατρός γαστρεντερολόγος Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να λειτουργήσει άμεσα το Κοινωνικό Ιατρείο στο Δήμο Πηνειού. «Καλούμε και άλλους ιατρούς και από άλλες ειδικότητες να προσφέρουν γιατί η μια ειδικότητα συμπληρώνει την άλλη.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις