Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που έκλεβε καταστήματα

Ένας 27χρονος και δυο 23χρονοι από τους οποίους ο ένας είναι φυγόποινος, μαζί με τρεις ανήλικους, απάρτιζαν την σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα. Έκαναν τις επιθέσεις τους από διάφορες περιοχές της Ηλείας και έκανε συνολικά δέκα διαρρήξεις σε βενζινάδικα και άλλα καταστήματα την τελευταία εβδομάδα.

Οι τρεις ενήλικοι συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Αμαλιάδα, κατά την διάρκεια επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας και της Ο.Π.Κ.Ε. Πύργου. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των ανήλικων συνεργών τους ηλικίας 17, 16 και 17 χρόνων οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Από τις 23 ως τις 30 Ιανουαρίου, οι δράστες είχαν κλέψει τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μετακινούνται ως τις περιοχές της Αμαλιάδας, της Ανδραβίδας, της Κυλλήνης και του Βαρθολομιού, όπου διέρρηξαν τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων σε δύο από τα οποία παραβίασαν αυτόματους πωλητές καυσίμων, μια καφετέρια και ένα κατάστημα ψιλικών. Από αυτά, άρπαξαν συνολικά 3.150 ευρώ, 500 πακέτα τσιγάρων και 25 συσκευασίες καπνού.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διαφορετικές περιοχές της Ηλείας και τα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε αυτά οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. Μάλιστα, σε βάρος του ενός 23χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που άσκησε σε βάρος τους και σε βάρος των τριών ανηλίκων δίωξη για διακεκριμένες κλοπές.

Πηγή: achaianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις