Χωρίς μάσκες στα σχολεία - τέσσερα παιδιά έμειναν εκτός

Σε δημοτικό σχολείο του δήμου Πατρών 4 παιδιά έμειναν εκτός, την πρώτη κιόλας μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι γονείς τα έστειλαν χωρίς μάσκες.

Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων ήταν να δημιουργηθούν εντάσεις και προβλήματα, αφού κάποιοι γονείς αρνούνται να φορέσουν στα παιδιά μάσκες. Οι γονείς δήλωσαν μάλιστα ότι θα συνεχίσουν αυτή την τακτική, καθημερινά, διότι δεν πιστεύουν όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Ωστόσο, παρουσιάζονται και άλλες περιπτώσεις όπου οι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά έχουν αναπνευστικά προβλήματα και γι’ αυτό δεν μπορούν να φορούν μάσκα. Άλλοι αρνούνται εντελώς να τα στείλουν σχολείο, λέγοντας ότι θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για όσο χρειαστεί.

Η δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη

«Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Όσον αφορά τα άτομα που αρνούνται να φορέσουν μάσκα η υφυπουργός ανέφερε πως  πρόκειται για «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος, για να διχαστούμε και σε αυτό». Όσον αφορά στο θέμα της τήρησης των μέτρων από τα παιδιά, η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιμορφωτικό ρόλο».

Σχετικά με την εύρεση νέων αιθουσών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες, απάντησε πως «όσο κι αν ακούγεται ότι υπάρχουν αίθουσες, δεν υπάρχουν».

Περισσότερα σε Ειδήσεις