Συνελήφθη 57χρονος στην Πάτρα

Σύλληψη 57χρονου αρχαιοκάπηλου στην Πάτρα

Στη σύλληψη ενός 57χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του Ν. 3028/2002 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Ο ανωτέρω κατελήφθη στον χώρο ελέγχου αποσκευών να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα σε ταξιδιωτική αποσκευή του , συνολικά διακόσια ενενήντα εννέα (299) νομίσματα (16 χρυσά -92 αργυρά -191 χάλκινα) τα οποία χρονολογούνται από τον τρίτο (3ο) αιώνα π.Χ., έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους και την μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω νομίσματα, τα οποία θα παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις