Στον «αέρα» το καρναβάλι της Πάτρας

Στον «αέρα» βρίσκεται το Πατρινό Καρναβάλι 2020-21, λόγω κορονοϊού, καθώς οι προετοιμασίες δεν είναι ακόμα στα πλάνα του καρναβαλικού Οργανισμού της Πάτρας, παρόλο που κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ξεκινούν οι σχετικές εργασίες.

Όπως εξήγησε στο kedenews η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, Ήρα Κουρή:

«Τώρα ολοκληρώνεται ένα πρόγραμμα Interreg, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κάτω Ιταλία. το οποίο λέγεται SPARC. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης αυτού του προγράμματος, πρέπει να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ το οποίο έχει τίτλο «Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού» και το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει 21-27 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και την ανακαίνιση που έχουμε αναλάβει των παλιών σφαγείων της Πάτρας, τα οποία θα λειτουργήσουν στη συνέχεια σαν χώρος προβολής Καραγκιόζη και καρναβαλιού.

Προς το παρόν υλοποιούμε αυτό για το οποίο ήμασταν υποχρεωμένοι ως παραγόμενο προϊόν να ετοιμάσουμε, με όλα τα αναγκαία μέτρα και με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε για τον κορονοϊό. Σε ό,τι αφορά το καρναβάλι του 2020-21, είναι πολύ νωρίς ακόμη λόγω Covid-19. Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε το φεστιβάλ, και μετά θα μπούμε σε μια διαδικασία να δούμε για το Καρναβάλι 2020-21, έχοντας πάντα υπ' όψιν μας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον κορονοϊό. Είναι μια πολύ παράξενη χρονιά η φετινή».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Πατρέων από την πρώτη στιγμή που αναβλήθηκε το φετινό καρναβάλι αναζητά τρόπους προκειμένου η Πάτρα να συνεχίσει την πολιτιστική της παράδοση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις