Πάτρα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 9χρονου που νοσηλεύεται με κορονοϊό 

Επιδεινώθηκε η υγεία του 9χρονου που νοσηλεύεται με κορoνοϊό στην αρνητική πίεση της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν ο μικρός έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί η διασωλήνωση όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Διασωλήνωση ασθενή 

Νωρίτερα ο κ. Ηλιάδης είχε μια τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Γεωργόπουλο Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ , με ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση στον μηχανικό αερισμό και του ζητήθηκε η συμβολή και η συμβουλή του.

«Είδε τις ακτινογραφίες και συμφώνησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιστατικό. Είναι κι αυτός διστακτικός στο να προχωρήσουμε στη διασωλήνωση. Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να κρατήσει μέρες», εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις