Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ «Λουκέτα» σε σχολεία της Πάτρας - Τριπλασιάστηκαν οι καταλήψεις

«Λουκέτα» σε σχολεία της Πάτρας – Τριπλασιάστηκαν οι καταλήψεις

Υπο κατάληψη είναι πολλά σχολεία της Πάτρας, καθώς μαθητές έβαλαν λουκέτα ζητώντας διαφορετικά μέτρα κατά της πανδημίας. Παράδειγμα είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση των αποστάσεων.

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να είχε μπει λουκέτο σε 11 σχολεία, σήμερα όμως το νούμερο είναι τουλάχιστον τριπλάσιο. Σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται υπό κατάληψη 39 σχολεία στην Πάτρα. Να σημειώσουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και εντάσεις. Πιο συγκεκριμένα διαπληκτισμοι σημειώθηκαν στο 1ο και 7ο ΕΠΑΛ.

Καταλήψεις σήμερα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, υπό κατάληψη τελούν σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Αγρινίου. Οι καταλήψεις στην πλειοψηφία τους γίνονται για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013). Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή ωστόσο ματαιώθηκαν καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

Σε δύο περιπτώσεις σχολείων ωστόσο -Παραβόλα και Καινούργιο- οι μαθητές επικαλούνται και το ζήτημα των μασκών. Αντιφασιστική χαρακτηρίζουν την κατάληψη τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου που ανήρτησαν πανό και σχετική ανακοίνωση. «Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής. Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ