Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα και αυστηροποίηση των μέτρων

Μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα νέα αυστηρότερα μέτρα επιβλήθηκαν στην περιοχή για την αναχαίτηση του ιού

Την Πάτρα επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδής, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε στην περιοχή. Μάλιστα, πλέον στην Πάτρα θα ισχύουν αυστηρότερα μέτρα μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, καθώς ανήκει πλέον στον επίπεδο Β -αυξημένου κινδύνου- σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας. 

Η επιδημιολογική εικόνα της Δυτικής Ελλάδας

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανέρχονται σε 219 ενώ συνολικά στην Δυτική Ελλάδα τα ενεργά κρούσματα είναι 343.

Οι αντιδράσεις του δημάρχου Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την σύσκεψη που έγινε σήμερα (Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το θέμα της διασποράς του κορονοϊού στην Πάτρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την στιγμή που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και έχει μπει η πόλη στο «κόκκινο» σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν αυξημένα μέτρα στον τομέα της πρόληψης καθώς και στον τομέα της νοσηλείας αν χρειαστεί.

Χρειάζεται να γίνεται άμεση ανίχνευση των κρουσμάτων, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο από την διάγνωση νοσούντων από τον κορονοιό

Παρά την έως τώρα φιλότιμη προσπάθεια του τοπικού παραρτήματος του ΕΟΔΥ και την καλή συνεργασία που έχουμε, το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν μας παρέχει την δυνατότητα να έχουμε πλήρη κάλυψη των αναγκών μας ως πόλη.

Υπό αυτές τις συνθήκες η χθεσινή δήλωσή μου ισχύει στο ακέραιο.»

Όσον αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την στάση της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν πάρθηκε «κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για άμεση ανίχνευση κρουσμάτων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο από την εμφάνιση νοσούντων από τον κορονοϊό».

Περισσότερα σε Ειδήσεις