66 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Σε 66 ανέρχονται, πλέον, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Χθες το απόγευμα επιβεβαιώθηκαν επίσημα 21 νέα κρούσματα. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάρει μέτρα για τα σχολεία, αλλά και για επιχειρήσεις και οικονομία.

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος από την Αμαλιάδα

Διασωληνωμένο παραμένει από τα ξημερώματα της Παρασκευής το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού, ο 66χρονος από την Αμαλιάδα-, που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παρότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, η κλινική του εικόνα φαίνεται ελαφρώς βελτιωμένη.

363 αρνητικά δείγματα σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες

Τις τελευταίες 24 ώρες μετά από σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν 363 αρνητικά δείγματα για κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση για τα αρνητικά δείγματα:

  • 203 στην Αττική
  • 68 στην Αχαΐα
  • 44 στη Θεσσαλονίκη
  • 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)
  • 3 στα Ιωάννινα
  • 3 στην Πτολεμαΐδα
  • 3 στο Άργος
  • 2 στα Χανιά
  • 2 στην Κέρκυρα
  • 2 στην Κεφαλλονιά
  • 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο

Η χθεσινή ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα: «Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονωϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονωϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό».

Νέα τηλεφωνική γραμμή από τον ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135. Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr 

Περισσότερα σε Ειδήσεις