Στις 7 το απόγευμα το συλλαλητήριο των καθηγητών στην πλατεία Γεωργίου

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Οι καθηγητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείο και ζητούν να αποσυρθούν ενώ διαφωνούν κάθετα με τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες.

Η ανακοίνωση

«ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/5/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 μμ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1) Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό. Απαιτούμε την απόσυρσή του και να μη κατατεθεί στη Βουλή.

2) Καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος σε ήχο ή και εικόνα μέσα από τις σχολικές αίθουσες με υπολογιστές, κινητά, κάμερες. Το υπουργείο να καταργήσει τώρα την επίμαχη διάταξη. Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και τη δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση.

Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας δίνει τη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης της! Σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας αποφασίζουμε απεργία- αποχή με την συνδικαλιστική κάλυψη του σωματείου. Καλούμε την ΟΛΜΕ να βγάλει αντίστοιχη απόφαση!

Πηγή: patrastimes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις