Σε ψηφιακή μορφή βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά, ομιλούντα βιβλία, αφηγήσεις συγγραφέων, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Το δικό της «στίγμα» βάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού, να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν να βρίσκονται σε επαφή με τα τεκταινόμενα σε ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού εν μέσω πανδημίας, προκειμένου ο χρόνος τους να γίνει όσο το δυνατόν δημιουργικός και ευχάριστος.

Για το σκοπό αυτό, μέσω της ιστοσελίδας της https://patraslibrary.weebly.com/ - μετά την διάθεση δωρεάν στο κοινό, σε ψηφιακή μορφή του μοναδικής σπουδαιότητας φωτογραφικού αρχείου Δωρή - διαθέτει επίσης δωρεάν, μια μεγάλη λίστα διευθύνσεων ψηφιακού περιεχομένου, τα οποία αφορούν σε Ηλεκτρονικά βιβλία, επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά, ομιλούντα βιβλία, αφηγήσεις συγγραφέων, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων απευθύνεται σε όλες της ηλικίες (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, ερευνητές και αναγνώστες γενικού περιεχομένου) και έχουν επιλεγεί με σκοπό να ψυχαγωγήσουν, να ενημερώσουν αλλά και να βοηθήσουν σε ερευνητικά πεδία.

Η τακτοποίηση των διευθύνσεων είναι κατά θέμα και η πλοήγηση στο περιεχόμενό τους αφορά σε διατριβές , την αρχιτεκτονική , την εκπαίδευση , την ιατρική, την ιστορία και την αρχαιολογία, την λογοτεχνία και το περιβάλλον.

Οι αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν: 

“Το ερωτευμένο σύννεφο” του Ναζίμ Χικμέτ από το Χοροθέατρο ΠΑΜΕ Κέρκυρας, τη μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής “ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” του Μενέλαου Λουντέμη , την Άλκη Ζέη να διαβάζει το βιβλίο της “Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο” και πολλά άλλα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μέσα από τα τμήματα και τις δομές του, θα συνεχίσει σε μία δύσκολη περίοδο για το λαό της Πάτρας να εργάζεται, προκειμένου να καλύψει όσο αυτό είναι εφικτό, τις αναζητήσεις και τα ενδιαφέροντα των συνανθρώπων μας.

Υπενθυμίζεται πως το link με το οποίο διασφαλίζεται η δωρεάν πρόσβαση τόσο στα λευκώματα σημαντικών εκθέσεων που φιλοξένησε και διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη, όσο και στο φωτογραφικό αρχείο του Μιχάλη Δωρή είναι τα https://bit.ly/3dPk0QY .

Παράλληλα η Δημοτική βιβλιοθήκη κάνει γνωστό , ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών λειτουργίας των Βιβλιοθηκών την τρέχουσα περίοδο, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας του υλικού της και την εξυπηρέτηση των μελών της, προχώρησε σε ειδοποίηση για την ενδεχόμενη παράταση της ισχύος των μέτρων ενσωματωμένη στις Αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις συναλλαγών μελών του openABEKT.

Πηγή: thebest.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις