Θ. Δημόπουλος: Τον Απρίλιο θα φανεί εάν υπάρχει τάση υποχώρησης του νέου κορωνοϊού

Τον Απρίλιο θα φανεί κατά πόσο υπάρχει μια τάση υποχώρησης του νέου κορωνοϊού δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Θάνος Δημόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος στον ΣΚΑΪ «οι κορωνοϊοί γενικά είναι ιοί αθώοι που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα συνήθως με λίγη υγρασία και την αύξηση της θερμοκρασίας υποχωρούν αλλά αυτό θα φανεί τον Απρίλιο».

Παράλληλα συνέστησε προσοχή σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγιεινής και τα ατομικά μέτρα πρόληψης καθώς όπως ανέφερε «υπάρχει μια μελέτη που έδειξε ότι ακουμπάμε 20-25 φορές την ημέρα ασυναίσθητα το πρόσωπό μας».

Στην ερώτηση εάν εκτιμά ότι έγινε κάποιο λάθος στην περίπτωση του ασθενή που επέστρεψε από το ταξίδι στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Ρίο ο κ. Δημόπουλος είπε ότι «δεν πρόκειται για λάθος αλλά ότι το Ισραήλ δεν είχε καταχωρηθεί στις χώρες αυξημένου κινδύνου».

Πρόσθεσε ότι «με τον ρυθμό που εξαπλώνεται ο ιός θα πρέπει κάθε ταξίδι στο εξωτερικό να λαμβάνεται υπόψη».

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία καθώς πολύς κόσμος φοβάται να πάει στα νοσοκομεία και έχουμε μεγάλο αριθμό ασθενών που χρειάζονται αίμα.

Πηγή: kathimerini.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις