Εντυπωσιακή τοιχογραφία της Μελίνας Μερκούρη στην Πάτρα

Η τοιχογραφία που έχει σημάνει την έναρξη του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 5 ολοκληρώθηκε και, μαζί με την ολοκλήρωσή της, αποκάλυψε την εμβληματική προσωπικότητα που θα κοσμεί πλέον τον αστικό ιστό της Πάτρας.

Η πρώτη τοιχογραφία της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρης, σε μία Ελληνίδα σύμβολο με τεράστιο έργο στον τομέα του πολιτισμού της χώρας. Μία έντονη και πολυσυζητημένη προσωπικότητα, αστικής καταγωγής, που σίγουρα την ζωή της θα την χαρακτήριζε το πάθος και η αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η ξεχωριστή αυτή τοιχογραφία χαρακτηρίζεται από έντονους συμβολισμούς, ιστορικότητα, αλλά και «κρυφά σημεία», ενώ είναι έργο ομαδικής εργασίας από την Art in Progress, υπό την εικαστική καθοδήγηση και ζωγραφική εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

"για ποιο ταξίδι κίνησες να πας..”100 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη.ψηλά το κεφάλι!!🔥👌❤️Θεμιστοκλέους…

Δημοσιεύτηκε από Kleomenis Kostopoulos στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Σύμφωνα με το Patrastimes, το έργο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα.

Το 2020 αποτελεί έτος αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στην συνέχεια του Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν ακόμη 10 τοιχογραφίες διεθνών καλλιτεχνών – προσκεκλημένων του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάρκος Κωβαίος: «Κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων μέχρι την τελική δικαίωση»