Δράσεις και μέτρα για τον κορονοϊό

Σειρά από δράσεις και μέτρα πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της διάδοσης του νέου κορονοϊού και την στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος οργάνωσε τις υπηρεσίες του προς όφελος των δημοτών και της δημόσιας υγείας, ώστε η εξυπηρέτηση να γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω τηλεφώνου και όπου κρίνεται απαραίτητο δια ζώσης.

Ατομική υγιεινή σε ευπαθείς ομάδες και Ρομά

Επίσης ο Δήμαρχος Σπύρος Ν. Μυλωνάς με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τάσο Γιακουμή, το Διοικητή του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Λαμπρόπουλο και Αντιδημάρχους προέβη σε ενημέρωση σχετικά με την ατομική υγιεινή σε ευπαθείς ομάδες και Ρομά στην περιοχή Πισωσυκιά και στην Κοινότητα Σαγαιίκων. Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία και η ΚΕΔΔΥ θα πραγματοποιήσει στις ομάδες αυτές συνδημοτών μας διανομή ειδών καθαριότητας που ήδη έγινε η προμήθειά τους.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες ‘ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές που χρειάζονται ώστε το κοντέινερ που παρέδωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στο Κέντρο Υγείας να μπορέσει να λειτουργεί ως χώρος εξέτασης ασθενών.

Ηλεκτρονική επικοινωνία υπηρεσιών και τηλεδιασκέψεις

Οργανώθηκε η ηλεκτρονική επικοινωνία των υπηρεσιών και οι τηλεδιασκέψεις μεταξύ των υπηρεσιών και των αντιδημάρχων. Στα πλαίσια αυτά προχωράνε και θα ολοκληρωθεί και δυνατότητα για συνεδριάσεις οργάνων του Δήμου αλλά και η επικοινωνία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτόν τον τρόπο, εάν χρειασθεί.

Δημόσια υγεία

Ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου, εξέδωσε οδηγίες για την διαχείριση των απορριμμάτων εν μέσω κορονοϊού με γνώμονα την προστασία της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας. Ενώ ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και σύμφωνα με τις οδηγίες, ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.

Ηλεκτρονικές γραμμές επικοινωνίας

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την ΚΕΔΔΥ, ενεργοποίησαν τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές γραμμές επικοινωνίας στις οποίες απευθύνονται άτομα ηλικιωμένα ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος.

Με αφίσες, δελτία τύπου, το Γραφείο Δημάρχου και κυρίως οι Πρόεδροι όλων των Κοινοτήτων του Δήμου ρίχτηκαν στη μάχη, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες αλλά και να εξυπηρετούνται με υπευθυνότητα και με προάσπιση κυρίως της δημόσιας υγείας.

Πηγή: e-dytikiachaia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις