«Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020»: Εγκρίθηκε Σχέδιο Τουρισμού που είχε δρομολογηθεί επί δημαρχίας Νικολάου

Στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» εντάχθηκαν τρία έργα τα οποία είχε προτείνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για χρηματοδότηση στο πλαίσιο

του σχεδιασμού του για την τουριστική ανάπτυξη, μέσω των πρότζεκτ «Όρος Σκόλις» και «Μεγάλη Ελλάδα» που βασίζονται στην τοπική ιστορία.

Η πρώην δημοτική αρχή του Χρήστου Νικολάου, εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση γα την πρόοδο των πλάνων της, ιδιαιτέρως δε λόγω και της ιστορικής συνιστώσας, αφού έτσι θ’ αναδειχθούν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι που δύνανται να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν, πέραν των θαλασσών, παραλιών και του φυσικού κάλλους προστατευόμενων περιοχών, όπως Στροφυλιάς – Κοτυχίου.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του δήμου (επί δημαρχίας Χρ. Νικολάου) Τάκης Γεωργακόπουλος εξηγεί στην «Π» ότι τα σχέδια για μία σύγχρονη εικόνα της περιοχής ξεκινάει από το 2011 με την ενοποίηση δύο οικονομικών πυλώνων, του Αγροτικού και του Τουριστικού, συντεταγμένα από μηδενική βάση και όχι με αποσπασματικές και κατακερματισμένες προσπάθειες δημοτών. «Η ενοποίηση δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα μιας αυτόνομης ανάπτυξης για ευημερία του τόπου» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Γεργακόπουλος είχε επικοινωνία με τον νέο δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, ώστε να προχωρήσει τα σχέδια, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 691.920 ευρώ, για έργα όπως το Ανοικτό Θέατρο (προσομοίωση ελληνιστικής περιόδου) ήπια ενταγμένο περιβαλλοντικά σε θέση που κουμπώνει με τον «Προαστιακό» με στάση λίγα μέτρα μακρύτερα, αλλά και συνδεδεμένο με Γήπεδα 5χ5 και καλαθοσφαίρησης, Αναπλάσεις παραδοσιακών οικισμών (Πόρτες – ανακαίνιση Κοινοτικού Καταστήματος και Πλατείας και Σανταμέρι με δημιουργία της πλατείας Ρούπα και σκαλοπάτια προς την εκκλησία), καθώς και Κέντρο Ενημέρωσης για τον τουρισμό στον δήμο.

Η ανάπλαση χώρων εντός αυτών των οικισμών, για τουριστικές πληροφορίες και υποδομές θα γίνουν με κονδύλι 319.920 ευρώ και το Κέντρο Ενημέρωσης με 35.340 ευρώ. Το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο με χρηματοδότηση ύψους 336.660 ευρώ, συν 1 εκατ ευρώ από Περιφέρεια και γγ Αθλητισμού, κατόπιν ενεργειών του τ. προέδρου ΟΤΑΔ Ακη Μπαχρά.

Πηγή: e-dytikiachaia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις