Ζαΐμης: Προχωρά το σχέδιο για το νέο λιμάνι στις Αλυκές Κ. Αχαΐας

Αχαΐας

Στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στην αναβάθμιση του μικρού λιμανιού των Αλυκών, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.

«Μια από τις περιοχές που είχαμε επισκεφθεί προεκλογικά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, ήταν το λιμανάκι των Αλυκών της κάτω Αχαΐας.

Αντικρίσαμε μια τραγική κατάσταση τόσο από θέματα που άπτονται της υγείας, όσο και νομιμότητας. Έτσι, κατόπιν διαλόγου με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά, αλλά και υπό την καθοδήγηση ειδικών διαμορφώσαμε ένα σχέδιο γενικότερης αξιοποίησης», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Στην πρώτη φάση του σχεδίου θα πρέπει να λυθούν μια σειρά από χρονίζοντα νομικά προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε πρόταση στην εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην Αθήνα να παραχωρηθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας το λιμάνι των Αλυκών μαζί και οι κοινόχρηστοι χώροι. Η ανωτέρω πρόταση έχει τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά αλλά και ευρύτερα των κατοίκων της περιοχής.

«Εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν μια σειρά από έργα αξιοποίησης του λιμανιού που θα αναδείξουν ευρύτερα την περιοχή και θα λύσουν χρόνια προβλήματα των κατοίκων.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να εκσυγχρονιστεί, δηλαδή, να είναι ασφαλές και λειτουργικό αλλά και να αναβαθμιστεί τουριστικά και αλιευτικά. Θέλουμε το λιμανάκι των Αλυκών να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αχαΐα», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Πηγή: patrastimes.gr