Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας λόγω κορονοϊού

Στα πλαίσια οργάνωσης της αντιμετώπισης της επιδημίας COVID-19, και μετά τον ορισμό του Κέντρου Υγείας από την 6η ΥΠΕ ως διασυνδεόμενο με το Παν/κό Γ.Ν.Πατρών, οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, από Δευτέρα 13 Απριλίου και μέχρι νεωτέρας, θα διαρθρωθούν ως εξής:

  • Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας τροποποιείται ως εξής: θα λειτουργεί τα τακτικά του ιατρεία σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, 9.00πμ-14.00μμ και 15.30-20.30μμ. Τα ραντεβού για συνταγογράφηση, παραπεμπτικογραφία, πιστοποιητικά και ρύθμιση χρονίων νόσων θα κλείνονται τηλεφωνικά, 7.30πμ ως 12πμ στο 2693360000.
  • Η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων τροποποιείται και αυτή, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής διασποράς της νόσου. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε Γενικό Ιατρό που υπηρετεί σε κάθε ιατρείο.
  • Παράλληλα με την 24ωρη συνεχή του λειτουργία για επείγοντα ή έκτακτα περιστατικά, από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, θα παρακολουθούνται ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον ιό είτε έχουν στενή επαφή με πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς και οι ασθενείς που θα εξέρχονται των νοσοκομείων, πάσχοντες από τη νόσο. Η παρακολούθηση αυτή θα γίνεται με τη χρήση ενδεδειγμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ιατρικών πρωτοκόλλων.
  • Στον οικίσκο που τοποθετήθηκε από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, υπάρχει εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κάθε εκτάκτου και επείγοντος περιστατικού που θα εμπίπτει στην κατηγορία του ύποπτου για κορονοϊό κρούσματος.
  • Αναβάθμιση του ρόλου της τηλεφωνικής επαφής. Για κάθε ερώτημα που έχει να κάνει με συμπτωματολογία λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετός και βήχας ή δύσπνοια), η τηλεφωνική γραμμή του Κ.Υ. (2693360000) θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι το βράδυ και διαπιστευμένος ιατρός θα καθοδηγεί για κάθε περίπτωση. Παρακαλούνται οι ασθενείς που παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα, να επικοινωνούν με το Κ.Υ. πριν το επισκεφθούν.

Η έκτακτη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας και στον πλανήτη ολόκληρο, όσο και να κρατήσει, θα μας βρει Νικητές, αν #ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ# και ακολουθήσουμε τις οδηγίες που υλοποιούμε στη συντριπτική μας πλειοψηφία εδώ και ένα μήνα.

Πηγή: patrastimes.gr