Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου για θέματα αγροτουρισμού

Συνάντηση είχε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα στο Δημαρχείο Ναυπάκτου.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπάκτου σε θέματα αγροτουρισμού μέσα από τις δράσεις που σχεδιάζει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των κτηνοτρόφων με την διοργάνωση θεματικής ημερίδας στην ορεινή Ναυπακτία το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιπεριφερείαρχης κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Η οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας είναι κυρίως αγροτοκτηνοτροφική. Στον τομέα της κτηνοτροφίας κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην εγχώρια παραγωγή χοιρινού κρέατος με σύγχρονες μονάδες στην περιοχή της Βόνιτσας και του Αστακού.

Στην Ορεινή Ναυπακτία, λίγα χιλιόμετρα από εδώ, τα τελευταία χρόνια με κοινοτικές επιχορηγήσεις αναπτύσσεται η εκτροφή βοϊδολατών ελευθέρας βοσκής. Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα , είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας μας.»

Νωρίτερα ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε με τον Προϊστάμενο Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μήλιο, το Αγροτικό Κτηνιατρείο Ναυπάκτου όπου ενημερώθηκε για τα καθημερινά ζητήματα που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις