Προτάσεις από την Ομοσπονδία για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων της ανάπλασης

Προτάσεις για ελαχιστοποίηση των προβλημάτων από την εκτέλεση του έργου.

Την 24/02/2020 έγινε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που ανάκυψαν από την έναρξη των εργασιών του έργου για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις για τα προβλήματα του έργου και στο τέλος πήραμε την αόριστη δέσμευση του κ. Δημάρχου για προσπάθεια περιορισμού του χρόνου εκτέλεσης των εργασιών στη οδό Μπότσαρη και γύρω από το λιμάνι, αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας ήταν παρόντα, με δεκάδες συναδέλφους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του έργου, και κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο Θέμη Δαβανέλλο οι παρακάτω προτάσεις:

1) Άμεσο καθαρισμό συγκεκριμένων θέσεων και ωρών φορτοεκφόρτωσης, με κατάλληλη σήμανση για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, σε σημεία και καθέτους δρόμους τα οποία μπορούμε να σας υποδείξουμε.

2) Απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τη διάρκεια της ημέρας από το κέντρο της πόλης.

3) Εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά των στάσεων του αστικού ΚΤΕΛ (εθνική τράπεζα και λιμάνι) και υποχρέωση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ για τήρηση των καθορισμένων στάσεων, καθώς και ντου τρόπου επιβίβασης ή αποβίβασης (χρήση εσοχών).

4) Ορισμός δύο θέσεων στάσης για επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών τουριστικών λεωφορείων στη πλάζ με κατάλληλη ενημέρωση των οδηγών στα φανάρια στη Λαγκαδούλα.

5) Άμεση εξεύρεση τριών θέσεων ΑΜΕΑ στις καθέτους οδούς, καθώς και επί της πλατείας έναντι Αγ. Δημητρίου.

6) Συμφωνία με τον εργολάβο του έργου για εκτέλεση των εργασιών σε δύο βάρδιες.

7) Λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμείνει ανοιχτή η παραλιακή οδός Ναυμαχίας (Ψανή) τους καλοκαιρινούς μήνες.

8) Προσπάθεια εξεύρεσης χώρων πάρκινγκ σε οικόπεδα στο κέντρο και στους χώρους πίσω από το Δημαρχείο για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους.

9) Τοποθέτηση πινακίδων με τη μακέτα του έργου κατά την ολοκλήρωσή του, προς ενημέρωση όλων για το τι πρόκειται να αλλάξει στην πόλη.

10) Τοποθέτηση από τον κ. Δήμαρχο ενός συντονιστή του έργου και μιας ευέλικτης επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης Μπακατσιάς Βασίλειος

Πηγή: npress.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις