Άκτιο – Αμβρακία: Διαγωνισμός για τη συντήρηση του τμήματος που λειτουργεί

Μπορεί ο διαγωνισμός της εργολαβίας – σκούπα για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου «Άκτιο – Αμβρακία» να έχει μπλέξει σε ένα δικαστικό κυκεώνα και το Υπουργείο Υποδομών να μην έχει καταφέρει ακόμη να δώσει λύση, όμως τουλάχιστον για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που ήδη λειτουργεί, δρομολογείται η συντήρησή του για την επόμενη διετία.

Τις τελευταίες μέρες του 2019 το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε στη δέσμευση ποσού ύψους 500.000 ευρώ προκειμένου σύντομα να βγει ο διαγωνισμός για τη «Λειτουργία και συντήρηση του οδικού τμήματος από Χ.Θ. 1+600 (Άκτιο) έως Χ.Θ. 15+020 (Περιοχή Ανισόπεδου Κόμβου ΑΚ4 “Βόνιτσας-Πάλαιρου”) μετά του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου, του άξονα σύνδεσης περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περιόδου 2020-2022».

Πρόκειται για το τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2019, από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα και ο διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρησή του θα βγει από το Υπουργείο Υποδομών.

Αναφορικά με τη χρόνια εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η Κυβέρνηση βέβαια από την πλευρά της πρόσφατα προχώρησε «στη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομών, με στόχο να προχωρήσουν μια πληθώρα μεγάλων έργων της χώρας, μεταξύ των οποίων και η ολοκλήρωση του «Άκτιο- Αμβρακία».

Ωστόσο από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή προσφυγή μειοδότριας εταιρίας του διαγωνισμού για την εργολαβία – σκούπα, πλέον ο διαγωνισμός είναι στον αέρα…

Ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται, τουλάχιστον για την περίπτωση του «Άκτιο – Αμβρακία», να έχει αποδώσει ούτε η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών που πέρασε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο και θα έβγαζε από τον «πάγο» διαγωνισμούς μεγάλων έχουν που έχουν προκηρυχθεί.

Πηγή: prevezareport.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις