Αγρίνιο: Πιθανό κρούσμα στο Δικαστικό Μέγαρο - Ποια η κατάσταση στο ΕΚΑΒ

Όλο και αυξάνονται οι ενδείξεις πως ο κορονοϊός δεν άφησε απέξω την Αιτ/νία και μάλιστα την πόλη του Αγρινίου.

Η ανησυχία μετά τον τομέα του ΕΚΑΒ όπου σημειώθηκαν πέντε κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, περνά τώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικηγόρος που εισήλθε στο Αγρίνιο ερχόμενος από την Αθήνα, τηρώντας όλα τα μετρά ασφαλείας και φορώντας μάσκα, βρέθηκε θετικός στο γρήγορο τεστ στο οποίο υπεβλήθη για τον κορονοϊό.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν πως ο δικηγόρος θα υποβληθεί σε επανέλεγχο με το τεστ αντισωμάτων όπως ορίζει ο νόμος και ακολουθεί η άμεση ιχνηλάτηση όλων των επαφών του, οι οποίες και αυτές θα υποβληθούν σε έλεγχο με το τεστ αντισωμάτων.

Στη συνέχεια και μετά τα αποτελέσματα θα υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση για την ομαλή ή μη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου.

Να σημειώσουμε πως αναφορικά με τον τομέα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος κάλεσε την 6η Υ.Π.Ε. να προβεί άμεσα σε απολύμανση τόσο του χώρου του ΕΚΑΒ όσο και στο χώρο του Νοσοκομείου στον οποίο κινούνταν κατά την εργασία τους τα κρούσματα η οποία και έγινε, όπως και ο δειγματοληπτικός έλεγχος όλου του προσωπικού.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν μια νοσηλεία στο Γ.Π.Ν.Π Ρίο χωρίς διασωλήνωση και ένα ακόμη κρούσμα να νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Αγρινίου με πνευμονία. Τα τρία επίσης κρούσματα, χωρίς να εμπνέουν ανησυχία, παραμένουν σε καραντίνα και αναρρώνουν στα σπίτια τους ενώ οι ιχνηλατήσεις όλων των επαφών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο Γ.Ν. Αγρινίου να τονίσουμε πως μπορούν να νοσηλευθούν 2 κρούσματα επιβεβαιωμένα πάντα ενηλίκων και 2 παιδιών και αντίστοιχα σε περίπτωση υπόπτων 6 και 6.

Τέλος να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την λειτουργία του ΕΚΑΒ η οποία γίνεται κανονικά πάντα στην πρώτη γραμμή υπό κάθε συνθήκη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις