Αγρίνιο: Με ηλεκτρικά ποδήλατα οι βόλτες στην πόλη

Μια νέα στροφή στις μετακινήσεις εντός της πόλης του Αγρινίου προτείνει στους δημότες του ο Δήμος Αγρινίου. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα  είναι πλέον μια πραγματικότητα για την μεγαλούπολη της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς  από τις πρώτες κιόλας ώρες το ενδιαφέρον γι' αυτά ήταν έντονο από ανθρώπους μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας.

Του Κώστα Παππά

Ειδικότερα, οι πολίτες άνω των 18 ετών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν καθημερινά για μια ώρα, από Δευτέρα έως Σάββατο, τα 67 κοινόχρηστα ποδήλατα που έχουν εγκατασταθεί σε εννέα σταθμούς της πόλης, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αριθμός των ποδηλάτων θα φθάσει τα 81. Μάλιστα δύο από τους σταθμούς θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

81 ηλεκτρικά ποδήλατα στους δρόμους του Αγρινίου

Μιλώντας στο kedenews.gr ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου   ανέφερε οτι το έργο αυτό είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ , στο  επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα. Εξηγώντας μας τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρικά αυτά ποδήλατα ο κ. Παπαναστασίου επισήμανε τα εξής: "Έχουμε  81 ποδήλατα , τα οποία με ένα έξυπνο σύστημα μιας εφαρμογής μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες μας παίρνοντάς τα από κλειστούς χώρους που φτιάξαμε. Τα ποδήλατα έχουν πάνω τους gps και στην εφαρμογή μπαίνει κάποιος με τους κωδικούς taxis. Όσοι τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών".

Πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη

ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφερόμενος στη λογική του έργου αυτού είπε: "Θέλουμε  να κάνουμε την πόλη μας περισσότερο βιώσιμη , έξυπνη και ανθρώπινη" και πρόσθεσε  " Ενισχύουμε την βιώσιμη αστική κινητικότητα, έτσι ώστε μαζί με το εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων , να διώξουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης. Βάλαμε εννέα σταθμούς ποδηλάτων, τα οποία φορτίζονται και με ρεύμα και με φωτοβολταϊκό σύστημα , έτσι ώστε να υπάρχει και ενεργειακή αυτονομία".

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις