Πιάστηκαν οι “διαρρήκτες των τζακιών”

Όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου πήγαιναν στα σπίτια όπου άγνωστοι είχαν διαρρήξει στο κέντρο της πόλης, έβλεπαν όλα τα δωμάτια αναστατωμένα ακόμα και τις εσωτερικές πόρτες κατεδαφισμένες.

Οι δράστες έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα στα πιο απίθανα σημεία των μονοκατοικιών. Όμως αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι παντού υπήρχε σκορπισμένη η σκόνη από τα τζάκια. Γι αυτό το λόγο, τους είχαν βαφτίσει «οι διαρρήκτες των τζακιών». Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι δράστες έψαχναν μέχρι και στα… τζάκια για να βρουν χρήματα και κοσμήματα που ενδεχομένως είχαν κρύψει εκεί οι ιδιοκτήτες.

Όμως οι εκπλήξεις με την συγκεκριμένη σπείρα δεν είχαν τελειώσει. Πολλές έκρυβε και η σύλληψη των μελών της. Μέσα σε ένα από τα αυτοκίνητα τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν μάσκες της γνωστής σειράς «La casa de papel» με τις οποίες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους όταν έμπαιναν στα σπίτια και θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μην καταγραφούν από κάμερες που ενδεχομένως υπήρχαν. Τα χτυπήματα τους ήταν απογευματινές ώρες, όταν οι ιδιοκτήτες ήταν στην πόλη ή πήγαιναν π.χ. τα παιδιά τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ασύρματοι συντονισμένοι στην συχνότητα της αστυνομίας και μάλιστα με διάφορες κεραίες ώστε να έχουν καλή λήψη των κινήσεων των αστυνομικών σε όλα τα σημεία. Κάτω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που κατασχέθηκε είχαν κρύψει τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» τηλέφωνα τα οποία πριν και μετά τα χτυπήματα έπαιρναν «φωτιά».

Ορμητήριο τους ήταν η Δυτική Αττική και το Ζεφύρι και έφταναν στην πόλη του Αγρινίου με αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες. Φαίνεται όμως ότι είχαν… εξελίξει τον τρόπο δράσης τους. «Οι πινακίδες ήταν με στοιχεία άλλων αυτοκινήτων, ιδίου τύπου, αλλά είχαν σκεφτεί τον εξής τρόπο για να μας μπερδεύουν. Χρησιμοποιούσαν μαγνήτες για να τις κολλάνε πάνω στις γνήσιες πινακίδες. Έτσι, μπορούσαν εύκολα και να τις βάζουν και να τις βγάζουν» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη της σπείρας.

Το βράδυ του Σαββάτου έκαναν την… τελευταία τους διάρρηξη σε σπίτι του Αγρινίου με τους αστυνομικούς να τους αναζητούν καθώς είχαν πληροφορίες για την νέα τους… «επίσκεψη» στην πόλη. Κάποια στιγμή εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα από τα μέλη της σπείρας και του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, πέρασε τα διόδια με την βοήθεια του e-pass και έφτασε μέχρι την Πάτρα.

Όλη αυτή την ώρα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αγρινίου τους καταδίωκαν ενώ ταυτόχρονα είχε ενημερωθεί και η Άμεση Δράση της Πάτρας. Ακολούθησε κυνηγητό στην πόλη ενώ ένα από τα μέλη της σπείρας προσπάθησε να βρει καταφύγιο ανάμεσα στους καρναβαλιστές. Περιπολικό από την Άμεση Δράση της Πάτρας μπήκε εμπόδιο στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το όχημα των διαρρηκτών να πέσει πάνω του, να του προκαλέσει φθορές και να τραυματιστεί ελαφρά και ένας αστυνομικός. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις άντρες και μια γυναίκα που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της «υπόθαλψης”.

Πηγή: astinomiko.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις