Κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων για όσους δεν συμμορφωθούν

Ως τελευταία προειδοποίηση προς τους καταστηματάρχες του κλάδου αναψυχής και εστίασης ακούστηκαν όσα είπε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στην συνεδρίαση της Πέμπτης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Το θέμα των τελών των κοινοχρήστων χώρων και των οφειλών προς στο δήμο Αγρινίου τέθηκε με μορφή ερωτήματος από το επικεφαλής του «Ανυπότακτου Αγρινίου» Στέλιο Μερμίγκη, με το δήμαρχο Αγρινίου να απαντά και για το ζήτημα των τελών, αλλά και των πολεοδομικών παραβάσεων.

«Για όσους έχουν κάνει πολεοδομικές παραβάσεις, έχει σχηματιστεί ολόκληρος φάκελος στην πολεοδομία και το θέμα θα προωθηθεί μέσω της νόμιμης διαδικασίας» είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε πως όσοι δεν έχουν πληρώσει για τα τραπεζοκαθίσματα επίσης θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου για το λόγο αυτό ο δήμος έδωσε μικρή παράταση και καταληκτική προθεσμία στους ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες για τις αιτήσεις τους αναφορικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. «Καλούμε όσους θέλουν να προσαρμοστούν στο νόμο, γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει μετά και από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, να δηλώσουν ποιοι θέλουν να πάρουν τραπεζοκαθίσματα και να πληρώσουν, διαφορετικά τα υπόλοιπα θα μαζευτούν» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Γ. Παπαναστασίου.

Υπενθυμίζεται αναφορικά με το τέλος των κοινοχρήστων χώρων ότι το 2015 το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου είχε αποφασίσει να μειώσει το συγκεκριμένο τέλος από 20% έως 40% στους κοινόχρηστους χώρους του Αγρινίου και του Αγίου Κωνσταντίνου. Μια απόφαση που είχε παρθεί με βάση την δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής και το γεγονός ότι είχαν συσσωρευτεί οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς το δήμο Αγρινίου. Μολαταύτα, όπως πληροφορείται η «Σ» οι οφειλές δεν φαίνεται να έχουν μειωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Με δεδομένο μάλιστα πως η κατάσταση σε αρκετούς πεζοδρόμους της πόλης είναι εξόχως προβληματική, αφού τραπεζοκαθίσματα αναπτύσσονται από ορισμένους πέραν των προβλεπόμενων ορίων και με δεδομένο πως ο δήμος Αγρινίου είναι διαχρονικά ίσως ο μόνος δήμος που δεν προέβη ποτέ σε κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων… μήπως πράγματι ήρθε η ώρα για μεγαλύτερη αυστηρότητα;

Πηγή: sinidisi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις