Στέφανος Χίος: Έστησαν ενέδρα θανάτου στον δημοσιογράφο-εκδότη

Διασωληνομένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα δολοφονική ενέδρας τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ήταν κρυμμένος σε μικρή απόσταση από την είσοδο της πολυκατοικίας που μένει ο εκδότης-δημοσιογράφος και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Δύο βολίδες τραυμάτισαν τον Στέφανο Χίο σε λαιμό και πλευρά ενώ οι άλλες δύο σφαίρες βρέθηκαν καρφωμένο στο αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να διέφυγε με συνεργό του που τον περίμενε σε κοντινή απόσταση. Παρά τα τραύματα του, ο δημοσιογράφος κατάφερε και οδήγησε μόνος του έως το Σισμανόγλειο νοσοκομείο και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η πρώτη εικόνα των θεράποντα ιατρών είναι πως ο Στέφανος Χίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο ωστόσο τα τραύματα, ειδικά αυτό στον λαιμό, είναι σοβαρά.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα των δύο δραστών.

Όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης, αυτά προς το παρόν παραμένουν άγνωστα, ωστόσο όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από αστυνομικό που συμμετέχει στις έρευνες, ο δημοσιογράφος, είχε ανοικτά πολλά μέτωπα. Κανένα από αυτά όμως, δεν δείχνει να ήταν τόσο σοβαρό ώστε κάποιος να θελήσει να σκοτώσει τον δημοσιογράφο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις