Δήμος Πεντέλης: Δέκα ημέρες μετά τον χιονιά και ακόμα μαζεύουν κλαδιά

Δέκα ημέρες μετά την επέλαση της «Μήδειας» στην Αττικής - Παρέμειναν εμφανείς οι καταστροφές μέχρι τώρα σε αρκετές περιοχές του νομού

Σε ορισμένους δήμους η ποσότητα των δέντρων και των κλαδιών που έπεσαν ήταν τόσο μεγάλη, που τώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες της πλήρους απομάκρυνσής τους.

Στον Δήμο Πεντέλης κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή κατάσταση. Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της πόλης περίπου 30.000 κυβικά πεσμένων δέντρων και σπασμένων κλαδιών ή κλαδιών που έκοψαν και κλάδεψαν οι κάτοικοι στις κατοικίες τους μετά τη χιονόπτωση, καθώς και δέντρα που κλαδεύτηκαν από ειδικά συνεργεία, επειδή κρίθηκαν επικίνδυνα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί υπό κανονικές συνθήκες στον όγκο ενός εξαμήνου!

Τα κλαδιά μεταφέρθηκαν στον σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου, όπου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεμαχιστούν και θα θρυμματιστούν από ειδικό κλαδοκόφτη.

Τι είπε η δήμαρχος Πεντέλης

«Μια πρωτοφανής για τα χρονικά της πόλης μας κακοκαιρία, μας ανάγκασε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε μια πρωτοφανή προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη απομάκρυνση των τεράστιων όγκων από κομμένα κλαδιά και δέντρα που ήταν σε όλη την πόλη», λέει η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και προσθέτει:

«Δουλέψαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και πετύχαμε να απομακρύνουμε σε λιγότερο από μια εβδομάδα όγκο κλαδιών, συντριπτικά πολλαπλάσιο από ό,τι είναι σε κανονική περίοδο. Τα καταφέραμε με καλό προγραμματισμό και με τη βοήθεια ιδιωτικών συνεργείων και συνεργασιών με φορείς της Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις