Αναβολή συγκέντρωσης στο «Αγία Όλγα»

To Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας & Πέριξ, ενημερώνει πως αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η συγκέντρωση των μαζικών φορέων της περιοχής έξω από το Αγία Όλγα που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Μάρτη, λόγω των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου: 

«Αντί της συγκέντρωσης, ο Σύνδεσμός μας θα καταθέσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διεύθυνση του τοπικού ΕΟΠΥΥ και τη Δημοτική Αρχή τις παρακάτω διεκδικήσεις μας που αφορούν την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων του λαού και των οικογενειών μας:

  • Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία και μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, να παρέχει δωρεάν και με επάρκεια όλες τις υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας που απαιτεί η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο (Κέντρο Υγείας και ΤΟΜΥ), ώστε να αποσυμφορηθεί και το νοσοκομείο.
  • Να εξοπλιστούν το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά.
  • Πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών και των δημοτικών χώρων με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης.
  • Δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των μέτρων προφύλαξης σε όλο τον πληθυσμό για να παταχθεί η αισχροκέρδεια.
  • Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
  • Με ευθύνη του κράτους μέτρα προστασίας σε χώρους αναγκαστικής συνάθροισης, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η προστασία, η πρόληψη είναι κυρίως συλλογική υπόθεση και όχι ατομική!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανασίου Νίκος Σαραντοπούλου Ελένη»

Πηγή: xtypos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις