Αγρυπνία για την Αγιά Σοφιά: «Η δική μας ειρηνική επανάσταση»

αγρυπνία

Ιερά Αγρυπνία για την Αγία Σοφία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου, από τις 20:30 έως τις 00:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα «η προσευχή είναι η δική μας ειρηνική επανάσταση!».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ανακοινώσει ότι η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί, τόνισε ότι στις 24 Ιουλίου θα γίνει μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου αναφέρει:

«Ο Ναός της του Θεού Σοφίας που οικοδομήθηκε με σκοπό την ειρήνη και την συνάντηση των πιστών ως εκκλησία και υψώθηκε για να μαρτυρά με την λάμψη του την αξία του ανθρώπινου πολιτισμού, γίνεται και πάλι τόπος διχασμού και αντιπαραθέσεων.

Καταφεύγουμε και πάλι ως Τοπική Εκκλησία στον τρόπο και το βίωμά μας, που δεν είναι άλλο από την προσευχή. Στις Τουρκικές προκλήσεις απαντούμε με προσευχή. Στην παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών απαντούμε με προσευχή.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, από τις 8.30μ.μ.-00:30π.μ τελούμε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.Σας περιμένουμε όλους να υψώσουμε φωνή καρδιακή στον Παντοδύναμο Κύριο της ειρήνης και του ελέους και στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Κυρία Θεοτόκο.

Σας περιμένουμε όλους να προσευχηθούμε για την Αγιά Σοφιά. Η προσευχή είναι η δική μας ειρηνική επανάσταση!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητροπολίτες Θράκης για Αγιά Σοφιά: Ύβρις και πρόκληση κατά των Χριστιανών