Παράδοση απορριμματοφόρου στο δήμο Λυκόβρυσης - Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Ο νέος σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής στα ζητήματα της ανακύκλωσης βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό κολυμβητήριο Λυκόβρυσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες των προγραμμάτων και των δράσεών τους για να μπει τέλος στην απραξία των προηγούμενων ετών σε ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και μείωσης του όγκου των σκουπιδιών.

Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και προανήγγειλε ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων.

Όπως υπογράμμισε, μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί σε δήμους της Αττικής 80 απορριμματοφόρα και 10 χιλιάδες καφέ κάδοι. Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας 100 επιπλέον απορριμματοφόρων και 40 χιλιάδων καφέ κάδων.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η συνεργασία των δήμων και η παρουσία τους εδώ σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα και αλλαγή πολιτικής σε θέματα περιβάλλοντος, διαχείρισης των αποβλήτων και ανακύκλωσης. Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραλάβουμε ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο διαχείρισης βιοαποβλήτων και καφέ κάδους. Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος σε όλη την πόλη, οι κάτοικοι θα είναι ενεργοί και θα συμβάλλουν ακόμα καλύτερα στην ανακύκλωση αλλά και στην υλοποίηση δράσεων της κυκλικής οικονομίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις