Οργασμός εργασιών στην Οικία Μελά

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα αναστήλωσης της Οικίας του Παύλου Μελά στην οδό Τατοΐου.

Γερανοί, σκαλωσιές, εργάτες μπαινοβγαίνουν στο οίκημα το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Παύλος Μελάς και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε οικτρή κατάσταση. Στην περιοχή, μαζί με τους επόπτες και τους εργάτες, παρίστανται και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού εκτός από το υπουργείο Πολιτισμού, στις εργασίες αναστήλωσης εμπλέκεται εκτός από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η άδεια εκδόθηκε στις 12 Φεβρουαρίου από τη Διεύθυνση Προαστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ, όπου όπως γνωρίζουμε είχε ενταχθεί η οικία Μελά ύστερα από αγώνες δεκάδων συμπολιτών μας και σύμφωνα με την πινακίδα ανάρτησης αφορά «επείγουσες εργασίες άρσης ετοιμορροπίας, στερέωσης και προστασίας της διατηρητέας οικίας Παύλου Μελά».

Στην πόλη υπάρχει και σχετικό Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά «Καπετάν Μίκης Ζέζας», με πρόεδρο τον Γιάννη Μελά, το οποίο διοργάνωσε ομιλίες και προέβη σε ενέργειες για τη διάσωση του διατηρητέου μνημείου, ενώ κάθε χρόνο κατέθετε στεφάνι στην εξώπορτα της οικίας, έως ότου ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία προσπάθησαν να καπηλευτούν το θέμα και η κίνηση ατόνησε.

Πηγή: kifisianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις