Ατύχημα στον ΗΣΑΠ: Εξιτήριο για πέντε επιβάτες – Συνελήφθη ο οδηγός

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες που επέβαιναν στο συρμό του ΗΣΑΠ όταν σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα. Όπως υποστήριξε ο χειριστής του τρένου, δεν έπιασαν τα φρένα του με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ ο συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Εξιτήριο για πέντε επιβάτες – Συνελήφθη ο οδηγός

Εξιτήριο έχουν πάρει πέντε από τους οκτώ τραυματίες από το ατύχημα που συνέβη με συρμό του ΗΣΑΠ στην είσοδο του σταθμού της Κηφισιάς. Την ίδια στιγμή, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού του ΗΣΑΠ, με τις κατηγορίες της αμέλειας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα τρεις ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» , δύο γυναίκες και ένας άνδρας και πέντε στον «Ευαγγελισμό», τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Τρεις γυναίκες από τον «Ευαγγελισμό», έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ παραμένουν στο νοσοκομείο μία γυναίκα με ελαφρά τραύματα και ένας άνδρας με κάταγμα ισχύου. Στο νοσοκομείο «Ερυθρός» δύο γυναίκες πήραν εξιτήριο και ένας άνδρας με κάκωση ζυγωματικού μεταφέρθηκε στην γναθοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

«Ο στόλος του ΗΣΑΠ είναι απαρχαιωμένος»

Ο γενικός γραμματέας των εργοδηγών του ΗΣΑΠ, υποστήριξε στον ΑΝΤ1, ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

«Τα συστήματα ασφαλείας των συρμών δεν είναι επικαιροποιημένα και αναβαθμισμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το συγκοινωνιακό έργο το οποίο θα πρέπει εμείς όντας το 50% σε θέσεις εργασίας, έχουμε να κάνουμε προσλήψεις από το 2013 τη γραμμή 1, να φέρουμε εις πέρας ένα τιτάνιο έργο. Όλο αυτό δημιουργεί ένα πλαίσιο το οποίο μειώνει το ποσοστό ασφάλειας του σιδηροδρόμου. Έχουμε πάρα πολλές προειδοποιήσει και δυστυχώς κανένας δεν έχει ακούσει σοβαρά τις προτάσεις μας», δήλωσε ο κ. Μαρτίνης.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιβατών

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες των επιβατών του συρμού που συγκρούστηκε στον τερματικό της Κηφισιάς.

«Άκουσα έναν έντονο θόρυβο, γύρισα το κεφάλι μου και είδα τον έναν άνθρωπο να πέφτει πάνω στον άλλο και να υπάρχει μία γενική αναταραχή μεγάλη. Ο κόσμος έτρεχε, ήταν πληγωμένος και ήταν ματωμένος», δήλωσε επιβάτης στον ALPHA.

Πηγή: newpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξήθηκαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς