fbpx
Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Αρχική Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου: «Ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές»

Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου: «Ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές»

Σάρωσε το Νέο Ηράκλειο Αττικής το κύμα κακοκαιρίας – Τρεις τραυματίες – Αυτοψία Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη 

Σάρωσε γειτονιές το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 λεπτών ξηλώνοντας κεραμοσκεπές, ηλιακούς θερμοσίφωνες, τέντες και πέργολες ενώ προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα από τις πτώσεις δέντρων, στο Νέο Ηράκλειο.

Της Νατάσσας Βουδούρη

Τρία άτομα τραυματίστηκαν εντός των σπιτιών, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά. Πρόκειται για μια 65χρονη γυναίκα, η οποία χτύπησε στην μπαλκονόπορτα την ώρα που έπεσε πάνω της η πέργκολα. Την γυναίκα, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να απελευθερωθεί και να καθαριστεί ο υπόλοιπος δρόμος για να κυκλοφορούν με ασφάλεια οι πολίτες.

 

Δηλώσεις δημάρχου

«Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα, παρά
μόνο τραυματισμούς. Τα συνεργεία του δήμου με τη συνδρομή της περιφέρειας και σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη συνέβαλαν στο να απελευθερωθεί το οδικό δίκτυο. Ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, δεδομένης της αγριότητας του κυκλώνα», δήλωσε στο kedenews ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος.

Τεχνικές υπηρεσίες στην περιοχή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στην έκκληση του Δήμου Νέου
Ηρακλείου για συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που
άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες
της Περιφέρειας, από την πρώτη στιγμή των καταστροφών, έσπευσαν στην πληγείσα
περιοχή 11 οχήματα που συμπεριλαμβάνουν φορτωτές, γερανοφόρα και φορτηγά, τα
οποία συμβάλλουν στην προσπάθεια διάνοιξης των δρόμων, απομακρύνοντας φερτά
υλικά και κορμούς δέντρων που έχουν κλείσει την κυκλοφορία στην οδό Μ. Αντύπα
και στους γύρω δρόμους. Παράλληλα στην περιοχή βρίσκονται τεχνικά συνεργεία με πάνω από 40 εργαζόμενους, οι οποίοι με αλυσοπρίονα και άλλα ειδικά μηχανήματα κόβουν και
αποσύρουν κορμούς δέντρων, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης, ενώ μεταβαίνουν στο Νέο Ηράκλειο και κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας προκειμένου να συνδράμουν επικουρικά το Δήμο κατόπιν σχετικού του αιτήματος, στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις.

Αυτοψία Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Στο Νέο Ηράκλειο μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να
επιθεωρήσει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην πόλη. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλο για την έκταση των προβλημάτων αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο κ. Μπάμπαλος περιέγραψε την έκταση των ζημιών.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη. Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, επισήμανε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, ανταποκρίθηκε άμεσα και συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Είμαστε δίπλα στο Δήμο Νέου Ηρακλείου και στους κατοίκους, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ταχύτερη ανακούφιση τους. Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε τη βοήθεια μας, όπως επιτάσσει το καθήκον μας. Βρισκόμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο Ν. Μπάμπαλο και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε φέρει μηχανήματα, φορτωτές, εργάτες με αλυσοπρίονα για να αποσύρουμε τους κορμούς των δέντρων που έχουν κλείσει και καταστρέψει πολλά κομμάτια της πόλης. Παράλληλα τα κλιμάκια των μηχανικών μας θα βοηθήσουν στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας όπου χρειάζεται, οργανωμένα και συντεταγμένα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ