Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση με στήριξη των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων»

Μέτρα για τη στήριξη, τόσο των επιχειρηματιών της πόλης, όσο και των γονέων που έχουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμαρουσίου.

Τα μέτρα αυτά αφορούν την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, των επιχειρήσεων εκείνων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού και στη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κατά το ήμισυ για τον μήνα Μάρτιο και τη µη καταβολή τροφείων για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

«Η Δημοτική Αρχή και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης. Αντιμετωπίζουμε την κρίσιμη περίοδο όχι μόνο με ειδικές πολιτικές προστασίας για τους ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και με αποφάσεις ελάφρυνσης κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται από τα έκτακτα, αλλά αναγκαία μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού Covid-19», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε και στα είδη αυτοπροστασίας (γάντια, μάσκες), που παρέλαβε ο δήμος από την Περιφέρεια Αττικής και από ιδιώτες, για την προστασία των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου. Αφού τους ευχαρίστησε «για την ενίσχυσή τους στο δύσκολο έργο του δήμου, να προστατεύσει όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες», στη συνέχεια τόνισε: «Το υλικό αυτό έρχεται να προστεθεί στις ήδη πραγματοποιημένες προμήθειες του δήμου μας από ιδίους πόρους και που φυσικά θα συνεχιστούν προκειμένου το επίπεδο προστασίας όλων των εμπλεκομένων με τις δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες να παραμένει πάντα υψηλό. Αποδεικνύουμε καθημερινά πως Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιώτες χορηγοί και εθελοντές λειτουργούμε αποτελεσματικά και ελπιδοφόρα στη μάχη προστασίας έναντι του κορονοϊού».

Περισσότερα σε Ειδήσεις