Βασίλης Ζορμπάς: «Περιμένουμε 19.000 μάσκες και ακόμα δεν έχουμε παραλάβει καμία»

Τρεις μέρες πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, και δεν έχουν παραληφθεί μάσκες από τα σχολεία, επιβεβαιώνοντας τα λόγια δημάρχων. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να δράσει άμεσα, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN και αναφέρθηκε τόσο στην απουσία μασκών από τα σχολεία, όσο και στην άρνηση του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο σχολείο.

«Οι μάσκες στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής δεν έχουν διανεμηθεί από την ΚΕΔΕ, επειδή υπάρχει ένα πρόβλημα. Εμείς δώσαμε χρήματα στους διευθυντές από τις σχολικές επιτροπές, να αγοράσουν μάσκες μιας χρήσης, μέχρι να παραλάβουμε τις άλλες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς.

 

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις για τις παραλαβές των μασκών για εκπαιδευτικούς και γονείς -όπως δήλωσε ο κ. δήμαρχος- η ΚΕΔΕ δεν έχει δώσει καμία απάντηση, καθώς ακόμα είναι στη διαδικασία των προμηθευτών και ότι θα δοθούν στα σχολεία την επόμενη βδομάδα.

«Περιμένουμε 19.000 μάσκες και δεν έχουμε παραλάβει καμία. Η ΚΕΔΕ μας είπε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο ή την ερχόμενη βδομάδα θα τις έχουμε» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Θετική στον κορονοϊό εκπαιδευτικός

Την Τετάρτη το απόγευμα διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό μια εκπαιδευτικός στην Αγία Παρασκευή. Ο δήμαρχος δήλωσε ξεκάθαρα πως ο ΕΟΔΥ αρνείται να μεταβεί στο σχολείο για την προαπαιτούμενη ιχνηλάτηση, καθώς όπως τους δήλωσαν δεν είναι μεγάλη δομή με 250 παιδιά.

Να σημειωθεί, πως πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους των σχολείων.

https://www.youtube.com/watch?v=nK11U6Q56VQ

Περισσότερα σε Ειδήσεις