Ανατροπή με το θάνατο 91χρόνης στην ιδιωτική κλινική του Πειραιά – αποκλειστικές πληροφορίες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kedenews.gr, 91χρόνη από την ιδιωτική κλινική του Πειραιά εξέπνευσε την ιδία μέρα που βγήκε θετική στον κορονοϊό

Όπως αποκαλύπτει στο kedenews.gr ο Πολυχρόνης Περιβολάρης δικηγόρος της ιδιωτικής κλινικής του Πειραιά, μια 91χρόνη ασθενής της κλινικής άφησε την τελευταία της πνοή τη Πέμπτη 18/2/2021, λίγες ώρες μετά το θετικό αποτέλεσμα του rapid test της.

«Την Τρίτη 16/2 η κόρη της 91χρόνης λόγω της κακής κατάστασης της υγείας ενημερώθηκε και της συστήθηκε να γίνει διακομιδή της μητέρας της σε νοσοκομείο αλλά εκείνη αρνήθηκε. Αρχικά παρουσίασε υψηλό πυρετό όπου της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και εντοπίστηκε πρόβλημα ουρολοίμωξης ενώ το rapid test της ήταν αρνητικό. Ξαναέγινε rapid test στην 91χρόνη την Τετάρτη 17/2 το οποίο πάλι βγήκε αρνητικό ενώ την Πέμπτη 20/2 το rapid test βγήκε θετικό και λίγες ώρες αργότερα η 91χρόνη εξέπνευσε. Δεν πρόλαβε το ιατρικό προσωπικό να πραγματοποιήσει μοριακό τεστ στην 91χρόνη», αναφέρει ο κ. Περιβολάκης.

«Η κόρη της θανούσας ισχυρίζεται πως δεν είχε ενημερωθεί πως η κλινική αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον κορονοϊό αλλά εκείνη τη περίοδο ούτε η κλινική ήξερε ακόμη πως υπήρχε συρροή κρουσμάτων. Η κλινική έμαθε για τη συρροή μόλις την ημέρα που πέθανε η 91χρόνη και μητέρα της καταγγελούσας», προσθέτει ο δικηγόρος.

Μόλις πριν από δύο ημέρες αποκαλύφθηκε συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά με πάνω από 75 πλέον κρούσματα μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών, ενώ 10 εκ των νοσούντων έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Η ιχνηλατήση των κρουσμάτων

Μάλιστα, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ο «ασθενής 0» της ιδιωτικής κλινικής μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Ωστόσο, στην επικοινωνία που είχε το kedenews.gr με τον δικηγόρο της ιδιωτικής κλινικής Πολυχρόνη Περιβολάρη, ο ίδιος επιβεβαιώνει πως δεν έχουν καταφέρει ακόμα οι αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν από που προήλθε η εστία μόλυνσης καθώς τα επισκεπτήρια στην κλινική έχουν απαγορευτεί από τις 03/08/2020.

Το πιο πιθανό σενάριο λοιπόν, όπως δηλώνει και ο κ. Περιβολάρης, είναι να προέκυψε η συρροή από κάποια νοσοκόμα/ο ή θεράποντα ιατρό, καθώς ναι μεν έχει γίνει εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού ωστόσο σε αυτόν δεν έχουν συμμετάσχει όλοι.

«Μέχρι την περασμένη Δευτέρα δεν είχε ανακύψει κάποιο ζήτημα εδώ και έναν χρόνο καθώς πραγματοποιούνταν καθημερινά rapid  test σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της κλινικής. Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια και των χαμηλών θερμοκρασιών υπήρχε αδυναμία σωστού εξαερισμού σε σχέση με άλλες περιπτώσεις- δηλαδή την καλοκαιρία- συνετέλεσαν στη συρροή των 75 πλέον και παραπάνω κρουσμάτων στην ιδιωτική κλινική», προσθέτει ο δικηγόρος της κλινικής.

Η κλινική δεν έχει ακόμα κάποια επίσημη καταγγελία από τη κόρη της 91χρόνης και ούτε υπάρχει ακόμη κάποια διαταγή για ιατροδικαστική εξέταση ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις