Rapid test στους ιερείς και τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Εκατοντάδες ιερείς και προσωπικό ενοριών του δήμου Πειραιά, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις νωρίτερα σήμερα για κορονοϊό, με αφορμή τη λειτουργία των ιερών ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πρόκειται για συνολικά 150 ιερείς και 200 άτομα προσωπικό (ιεροψάλτες και βοηθητικό προσωπικό των ιερών ναών), οι οποίοι προσήλθαν στον Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και υποβλήθηκαν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, προληπτικού χαρακτήρα, του δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πειραιώς.

Ανάμεσα στους εξετασθέντες, ήταν και ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος λίγο αργότερα τόνισε σε δήλωσή του πως «με τη συνεργασία του δήμου Πειραιώς γίνεται αυτή η προσπάθεια για την αποτροπή της μεταδόσεως της πανδημίας. Η Εκκλησία πάντοτε ως φιλόστοργος μητέρα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια τέτοια τραγική κατάσταση για τη ζωή των συνανθρώπων μας. Αυτό που μας συνέχει είναι ότι αυτή τη στιγμή 10.000 συνέλληνες έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι εναντίον αυτού του αδιοράτου εχθρού, του μικροσκοπικού οργανισμού, ο οποίος επιβουλεύεται την ύπαρξή μας. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και βέβαια πολλή αγάπη. Αγάπη όχι για τον εαυτό μας μόνο, αλλά και για τον κάθε συνάνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πειραιώς κ. Ιωάννη Μώραλη και τις υπηρεσίες του δήμου για αυτή τη δυναμική τους συμβολή στην υλοποίηση της όλης δράσης. Η Εκκλησία πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση του μεγάλου δώρου της ζωής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επεσήμανε ότι «επειδή είναι δεδομένο ότι οι πολίτες θα πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, επιλέξαμε ως δήμος να διενεργήσουμε rapid test σε όλη την "οικογένεια" της Μητρόπολης Πειραιώς. Προφανώς και η εκκλησία έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες κι αυτό αποτυπώνεται στην αυξημένη προσέλευση των ιερέων και του προσωπικού των Ιερών Ναών. Πιστεύω ότι με την ενέργεια αυτή και οι ιερείς, αλλά και οι πιστοί που θα προσέλθουν στις εκκλησίες με τα προβλεπόμενα μέτρα, θα αισθάνονται ακόμη πιο ασφαλείς και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τους δώσαμε τη δυνατότητα αυτή».

Ο κ. Μώραλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τη συνεργασία, τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας που διενεργεί τα τεστ και τον διευθυντή και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη, καθώς και τον διοικητή του νοσοκομείου «Μεταξά» Χαράλαμπο Τουμπέκη, οι οποίοι παρευρέθηκαν σήμερα στην Αγία Τριάδα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, εάν προκύψουν άτομα με θετικό αποτέλεσμα, θα κληθούν στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις