«Καλλιστώ»: Το «μαύρο κουτί» στα χέρια των ερευνητών

Στον εισαγγελέα ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου «Maersk Launceston»

Στο εισαγγελέα Πειραιά οδηγείται σήμερα το πρωί ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου «Maersk Launceston» το οποίο συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Ο 60χρονος κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφύγης συγκρούσης, με τον διαστικό λειτουργό να διατάζει την Τετάρτη την κράτησή του, αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου των καταθέσεων μελών των πληρωμάτων και των δυο πλοίων.

Οι επικοινωνίες των δύο καπετάνιων και το «μαύρο κουτί»

Στις έρευνες του Λιμενικού Σώματος έχουν μπει οι πορείες και οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνταν τα δύο πλοία, αλλά και η προσπάθεια του καπετάνιου του «Καλλιστώ», να επικοινωνήσει με εκείνον του «Maersk Launceston», ζητώντας να προβεί σε κινήσεις για να αποφευχθεί η σύγκρουση, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του εμπορικού πλοίου, τα οποία θα φτάσουν σήμερα στους ερευνητές, ενώ στην πρώτη φάση των ερευνών, πραγματοποιήθηκε αλκοτέστ και τους δύο καπετάνιους, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Επίσης, εξετάστηκαν το ημερολόγιο του εμπορικού πλοίου και οι ηλεκτρονικοί χάρτες του. Όσον αφορά στο «Maersk Launceston», αυτό βρίσκεται στο Κερατσίνι όπου δένουν πλοία μεταφοράς κοντέινερ και έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις