Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε ναυτιλιακή εταιρία στον Πειραιά

Τον γρίφο των κινήσεων των δραστών που δέκα λεπτά πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα πυροδοτήσαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο γραφείων ναυτιλιακής εταιρίας στην Καστέλλα προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί.

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Η ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την οδό Παπαθανασίου, όπου μάλιστα για περίπου τέσσερις ώρες διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρξαν, από πραγματική τύχη, τραυματίες, παρά το γεγονός πως από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αυτό το στοιχείο είναι που προβληματίζει τους αστυνομικούς, ως προς την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών.

Οι ζημιές στον στόχο της επίθεσης αλλά και διπλανά κτήρια είναι αρκετές και έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί της σήμανσης παρέμεναν στο σημείο για να εντοπίσουν υπολείμματα του μηχανισμού, που μέσω των αναλύσεων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενδεχομένως να βοηθήσουν στις περαιτέρω αστυνομικές έρευνες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η βομβιστική επίθεση έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο ηρεμίας στην αθηναϊκή νύχτα, ενώ ήδη έχουν κληθεί για καταθέσεις στελέχη της εταιρείας σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εαν υπήρχαν απειλές ή αντιδικίες με πιθανούς υπόπτους.

Προς το παρόν την υπόθεση παρακολουθεί με διακριτικότητα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν η επίθεση είναι προϊόν τρομοκρατών ή ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου

Περισσότερα σε Ειδήσεις