Πέντε απορριμματοφόρα και 600 καφέ κάδοι στον δήμο Πειραιά

Πέντε ειδικά οχήματα για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 600 καφέ κάδους παρέδωσε χθες στον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Τμηματικά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των δήμων της Αττικής.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι περιφέρεια και δήμος με σχέδιο και όραμα μπορούν να πετύχουν την αλλαγή νοοτροπίας.

Ο Γ. Πατούλης και ο Γ. Μώραλης επιθεώρησαν τον στόλο των νέων οχημάτων κι ενημερώθηκαν για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ.

«Με την παράδοση στον δήμο Πειραιά των πέντε απορριμματοφόρων και των 600 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απόβλητων δίνουμε ένα μήνυμα πως είμαστε  αποφασισμένοι να κάνουμε μία νέα "πράσινη" αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Image removed.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι διαχειριζόμαστε με σχέδιο, την αδιέξοδη κατάσταση που παραλάβαμε. Συνεργαζόμαστε στενά με τον δήμο του Πειραιά και τον δήμαρχο Γ. Μώραλη προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος της  μείωσης των απορριμμάτων που καταλήγουν για εναπόθεση. Η αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων και η καθιέρωση ενός αποδοτικού συστήματος ανακύκλωσης εξαρτάται τόσο από την περιφέρεια και τους δήμους, όσο και από τους ίδιους τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σημείωσε πως «ο Πειραιάς χρειάζεται εκσυγχρονισμό στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς ο τρόπος αποκομιδής αλλάζει. Ας ανακυκλώνουμε από το σπίτι μας, από την επιχείρησή μας, να βοηθήσουμε και τον δήμο και την περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, να προχωρήσουμε σε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης. Ήδη υπάρχει μία συζήτηση στην αντιπεριφέρεια Πειραιά, όπου εξετάζουμε την προοπτική μιας μονάδας τέτοιας που να διευκολύνει όλους τους δήμους της να διαχειριστούν τα απορρίμματα» τόνισε ο κ. Μώραλης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις