Συνελήφθη Γεωργιανή που πωλούσε πλαστές αρνητικές βεβαιώσεις covid

Μια γυναίκα που διακινούσε και πωλούσε πλαστογραφημένες αρνητικές βεβαιώσεις covid συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας Ρέντη.

 

Πιο συγκεκριμένα, πλαστές βεβαιώσεις μοριακών τεστ για τον κορονοϊό πωλούσε μια Γεωργιανή σε γυναίκες που εργάζονται ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η γυναίκα κατάφερνε να φτιάχνει και να διακινεί τις πλαστές βεβαιώσεις αποτελεσμάτων COVID-19 σε μοριακό τεστ ή σε rapid τεστ με αποτέλεσμα αρνητικό!

Όπως η ίδια φέρεται να έχει ομολογήσει ήδη έχει πουλήσει 50 τέτοιες πλαστές βεβαιώσεις για 10 ευρώ την κάθε μία.

Το άκρως ανησυχητικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι δυο από αυτές τις πλαστές βεβαιώσεις χρησιμοποίησαν δυο γυναίκες, προκειμένου να μπουν και να δουλέψουν ως συνοδοί ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η έρευνα του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας – Ρέντη θα συνεχιστεί ώστε να διαπιστωθεί που αλλού έχουν καταλήξει οι πλαστές αρνητικές βεβαιώσεις για τον covid. Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για «πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης ασθενειών κατ’ εξακολούθηση».

Περισσότερα σε Ειδήσεις