Νίκαια: Τα κατάφερε και επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του ο σκύλος που μαχαιρώθηκε

Εξιτήριο πήρε ο σκύλος που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια - Η δίκη για τους δύο άνδρες έχει οριστεί για τις 6 Νοεμβρίου

Εξιτήριο παίρνει σήμερα ο «Έκτορας», ο σκύλος που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια και θα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Ο σκύλος αισίως τα κατάφερε μετά την κακοποίηση που φέρεται να δέχτηκε με μαχαίρι από 54χρονο εκπαιδευτικό.

Αν και δεν ήταν τσιπαρισμένος δηλώνει, ο κ. Γουρδομιχάλης όταν αντίκρισε το αφεντικό του κατάλαβαν όλοι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι ο ιδιοκτήτης του, καθώς ξέσπασε σε κλάματα. Να σημειωθεί πως στον αφεντικό του «Έκτορα» επιβλήθηκε πρόστιμο για την αμέλειά του αυτή.

Το χρονικό

Το σκυλάκι, φέρεται να βασανίστηκε από δύο άντρες: ο πρώτος, καθηγητής στο επάγγελμα, τον μαχαίρωσε, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος τον χτυπούσε με σιδερένιο αντικείμενο. Η δίκη για τους δύο άνδρες έχει οριστεί για τις 6 Νοεμβρίου.

Βαρύτερο νομικό πλαίσιο για τους βασανιστές ζώων

Να υπενθυμίσουμε πως με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στην Κρήτη και τον άγριο βασανισμό ζώου από τον ιδιοκτήτη του, αλλά και το συμβάν στη Νίκαια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης ανέδειξε την αναγκαιότητα να θεσπιστεί ένα βαρύτερο ποινικό πλαίσιο για τη δίωξη και την τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις